Hej allihopa! Jag heter Julia och jag är började jobba här på Blueberry för en månad sedan. Jag hamnade här för jag visste att jag ville hjälpa blivande studenter att komma iväg till deras drömuniversitet då jag själv vet hur mycket hjälpa man behöver i början med att välja rätt skola och destination.


Att studera utomlands är det bästa du kan göra – du kommer få vänner över hela världen!

Förra året i maj 2014 gick jag ut Long Island University, Post Campus, med en examen i Psykologi. Min resa, från stunden jag bestämde mig för att åka till USA, till när jag kom hem till Sverige tre år senare har varit helt galet. Jag har varit på stereotypiska collegefester, skaffat vänner för livet, rest över hela USA och fått en otroligt givande utbildning. Jag kan inte vara mer nöjd! När jag pratar med intresserade försöker jag verkligen förmedla hur otroligt det är att ta chansen att studera utomlands. Det kommer antagligen vara ett av de största och bästa besluten du någonsin kommer att ta i ditt liv!

Under min (hittills) korta tid här på Blueberry har jag märkt att den största frågan blivande studenter ställer är vilken skola de ska välja. Jag har själv varit i den sitsen, och kan förstå hur jobbigt det är, men när man väl hittar rätt är det verkligen värt all den stressen över att ta ett beslut. Mitt val var så bra att jag stannade två år till än vad jag hade planerat och tog hela min utbildning där istället för att bara stanna ett år.

När jag var nitton år, och gick sista året på gymnasiet, bestämde jag mig för att studera i USA. Jag visste att jag ville dit, men inte vart. Jag hade drömt tillräckligt länge och kände att nu måste jag ta min chans! Jag kollade på skolor i Kalifornien och i New York. Det var svårt att välja då jag aldrig hade varit i någon av de delarna förut, men till slut kändes New York mer för mig. Men innan jag tog beslutet övervägde jag vad jag ville ha ut av ett blivande hem. Det är viktigt att tänka på så som väder, strand eller stad, storlek på stad/ort, avstånd till Sverige (om det är viktigt för en), närliggande resmål, stämningen, och kostnader att bo i staden.

För mig kändes New York som det bästa alternativet.

Efter jag ställde mig dem frågorna kände jag att New York vad rätt, och så hittade jag en bra skola där och började mina studier hösten 2011. Från början var jag inte säker om jag hade gjort rätt, eller om jag ens skulle klara av engelskan, men likt andra som varit i min sits, lugnade jag mig lite för varje dag. Det viktigaste jag vill förmedla är att ja, det är läskigt, men det är så värt det och det kommer att lösa sig. Till slut kommer din nya plats bli ditt hem, och du kommer känna saknad så otroligt när du lämnar den.

Numera bor jag i Stockholm och trivs bra efter tre år av intensiva studier och spänning. Jag kände att det var dags att åka hem efter mina studier. Min rumskamrat bor kvar i vår lägenhet i Greenpoint/Williamsburg i Brooklyn fortfarande, och varje gång vi skypar trycker det till lite över hjärtat när jag ser henne sitta i vårt hem. Jag saknar skolan, mina professorer, vänner, och över allt annat, New York City.

Nu vill jag hjälpa er att få samma härliga upplevelse!

Nu vill jag hjälpa Er som vill göra samma sak. Jag vill att alla ska ha chansen att göra det som inte många vågar! Här på Blueberry hjälper jag främst till med att skicka iväg studenter till Kalifornien och New York. Jag vet själv hur bra Blueberry är då jag själv åkte med dem när jag åkte. Utan Blueberry hade jag kanske aldrig kommit iväg då de hjälpe mig från dag ett med att ta beslut över skola, vad jag ville studera, och hela ansökningsprocessen.

Om det är något ni undrar över om studier i USA kan ni nå mig på julia@blueberry.nu eller på vårt telefonnummer 08-442 67 60. Det skulle vara fantastiskt kul att få träffa er på kontoret också, så tveka inte att boka in en studierådgivning, över telefon eller mail, så vi kan lära känna er ännu bättre! Studierådgivning på vårt kontor är alltid helt gratis så det skadar inte att komma förbi och prata lite.

Hoppas vi ses snart!

Per Liestam

Previous Marketing Manager