Bästa resmålen 2012

Per Liestam, 3 okt, 2012

Readers’ Travel Awards presenteras i samarbete med de brittiska tidningarna The Guardian och The Observer. Det är deras lärare som tillsammans röstar fram vinnarna i de olika kategorierna. Jag själv älskar den här typen av omröstningar och kastar mig över de olika resultaten. Hänger ni på och tar en titt på vinnarna?

Bästa staden i Storbritannien

Edinburgh vinnare för 13:e året i rad!
Edinburgh vinnare för 13:e året i rad!

Edinburgh! För mig som tar varje chans jag kan att prata om Edinburgh (vilket ni säkert redan märkt här på bloggen) så kommer det knappast som en överraskning. Jag tycker att Edinburgh är en fantastisk stad och alla som inte varit där ännu har verkligen missat något. Jag har tidigare skrivit om Edinburgh som en bortglömd pärla och det står jag fast vid. Det här är alltså 13:e året i rad som Edinburgh vinner det fina priset. London återfinns först på en 19:e plats – vi får se om OS-festen kommer hjälpa huvudstaden att klättra högre upp nästa gång.

Övriga topp fem: Bath, York, Liverpool och Cambridge.

Bästa internationella staden

Tokyo vinner för tredje året i rad!
Tokyo vinner för tredje året i rad!

TokyoÄnnu ett år har Tokyo lyckats plocka hem omröstningen om bästa internationella staden. Lite förvånande att Tokyo lyckades behålla sin plats efter den fruktansvärda jordbävningen, men det visar bara hur lockande staden är. Tokyo har satsat mycket på mindre, prisvärda hotell och erbjudanden för att locka tillbaka turismen och det verkar helt klart ha gett utdelning.

Övriga topp fem: San Francisco, Sevilla, Berlin och Kapstaden.

Bästa avlägsna land

Japan framröstad som favoriten för andra gången!
Japan framröstad som favoriten för andra gången!

Japan! Efter jordbävningen var det många som trodde att Japan skulle tappa mycket av sin turism och under 2011 förlorade man också 28% av turismen jämfört med 2010. Men under 2012 kom man tillbaka starkare än någonsin och det visar sig också i den här omröstningen. Japan har alltså blivit framröstad som favoritlandet när man ska åka långt – och med allting som lockar i det fantastiska landet är det väl inte konstigt?

Övriga topp fem: Kambodja, Sydafrika, Argentina och Peru.

Förutom kategorierna ovan har man röstat om massor med saker: Bästa flygbolag, bästa hotell, bästa kryssningsbolag och mycket annat. Vill ni läsa hela listan finns den här: Travel Awards 2012.

Hur skulle era topp fem se ut?

Per Liestam

Previous Marketing Manager