Bästa resmålen i världen

Per Liestam, 10 maj, 2012

En gång om året släpper resesajten Tripadvisor en lista över de 25 bästa resmålen i världen. De gått igenom alla utvärderingar som användarna på sidan har lämnat för att få fram de mest populära resmålen, och sedan har de jämfört hur många bra respektive dåliga utvärderingar de har fått. Jag älskar sådana listor så jag lånar den helt enkelt och ger er Topp 10 bästa resmålen från Tripadvisors lista – med mina egna kommentarer såklart.


London, Storbritannien

1. London, Storbritannien

”When a man is tired of London, he is tired of life” sa Samuel Johnson redan på 1700-talet och det är inte mycket som har förändrats där. London är en sprudlande huvudstad och här finns någonting för alla smaker. Historiska sevärdheter, spännande muséer, ett sprudlande nattliv, härlig shopping och spännande restauranger. 2012 har London chansen att visa sig från sin allra bästa sida då sommaren börjar med att drottningen firar 60 år på tronen i juni och slutar med OS i augusti. Jag har tidigare skrivit ner mina tips om vad man ska göra i London.
London är ett populärt resmål bland svenskar, oavsett om man vill plugga språk, läsa på college eller jobba utomlands.

New York, USA

2. New York, USA

New York är Världen i miniatyr. Här finns allt man kan drömma om som besökare. Det är staden som aldrig sover och som ständigt överraskar. Ingen lämnar New York oberörd. Upplev glamouren på Broadway, nattlivet i Meat Packing District, upptäck nya favoriter i Soho eller ta en promenad i härliga Central Park. Här finns någonting för alla smaker och i alla prisklasser. Att gå på gatorna i New York gör att man känner sig som en filmstjärna och jag längtade tillbaka redan på flyget hem.
För att verkligen uppleva staden behöver man gott om tid – skaffa dig det genom att prova på att studera i New York.

Rom, Italien

3. Rom, Italien

När man vandrar bland ruinerna i antikens Rom känns det som att man är mitt uppe i historien. Jag älskar att strosa i de små gränderna i Trastevere och sedan ta vägen över floden för att kanske hitta ett fik att slå sig ned vid ett tag och titta på folk. Varje kväll är ett äventyr när man ska hitta ett ställe att äta för i slutändan är nog maten det som är allra bäst med Rom!
Ta chansen och läs italienska i Rom för att verkligen uppleva staden på djupet.

Paris, Frankrike

4. Paris, Frankrike

Paris är kärlekens stad. Som en av världens främsta modestäder agerar Paris gator runways åt framtida modeller och designers. Slå dig ned på en filt i en park, eller varför inte på ett café eller en uteservering med ett glas vin och njut av atmosfären och alla spännande människor. Missa för all del inte Eiffeltornet, Louvren eller Notre Dame men våga också ta dig längre bort och upptäck Paris andra sida – det är här den verkliga kärleken och passionen återfinns. En sak är i alla fall säker – det är svårt att inte bli förälskad i Paris.
Vad är bättre än att studera design i Europas modemecka, eller lär dig kärlekens språk genom en språkkurs i Paris.

San Francisco, USA

5. San Francisco, USA

San Francisco är känd för sina branta kullar och sin eviga kamp mot orättvisor. Här värdesätter man valfrihet, demokrati och hyllar livet. Här finns en storstad med både viktoriansk och modern arkitektur, samtidigt som nationalparken Yosemite ligger i närheten för den som vill ha frisk luft och vidsträckt natur. Den fantastiska Golden Gate-bron är väl värt ett besök, därifrån är utsikten fantastisk.
I San Francisco kan man läsa engelska, plugga på college eller volontärarbeta i nationalparker eller prova på kortare volontärresor längs med kusten.

6. Marrakech, Marocco

7. Istanbul, Turkiet

8. Barcelona, Spanien

9. Siem Reap, Kambodja

10. Berlin, Tyskland

Vad säger ni, håller ni med om den här topp 10 listan? Eller är det någon ort som du saknar?

Här hittar du hela Tripadvisors lista med de 25 bästa resmålen i världen.

Per Liestam

Previous Marketing Manager