Besök av kock- och restaurangskolan Le Cordon Bleu

Per Liestam, 11 apr, 2012

Idag är matlagningsintresset större än någonsin. Slå på TV:n en vardagskväll och matlagningsprogrammen avlöser varandra. Även om mina matlagningskunskaper knappast skulle ta mig till uttagningen av Sveriges Mästerkock, fascineras jag av hur enkelt det ser ut när de står där i köket och har tio saker på gång samtidigt.

Förra veckan åkte jag på skolbesök med kock- och restaurangskolan Le Cordon Bleu och kocken John Bakker. Vi besökte Stockholms Hotell & Restaurangskola och Stockholms Internationella Restaurangskola. Lamm stod på menyn och detta blev resultatet:

Pan Roasted loin of lamb with carrot puree, glaced baby onions, turnips and a morel mushroom sauce

Som tur var fick jag chans att provsmaka och jag säger som Hollywood-frun Maria Montazzami: ”Mums!”

Le Cordon Bleu är har varit ledande inom fransk matlagningskonst sedan starten år 1896. Julia Child, Stephanie Izard och Simone Beck har alla en sak gemensamt; de har studerat på Le Cordon Bleu.

Nyfikna studenter

Här kan du läsa mer om våra utbildningar på Le Cordon Bleu.

Är du intresserad av att veta mer om skolan, mejla gärna Malin Kruger på malin.kruger@blueberry.nu.

 

 

Per Liestam

Previous Marketing Manager