Denna vecka har vi på Higher Education haft förmånen att träffa en del representanter från olika college och universitet som vi samarbetar med. Vi blir uppdaterade om allt ifrån kursutbud, lokaler, studentliv och boende till skolhistorik och vad städerna universiteten ligger i har att erbjuda.


I måndags var Dawn Schmid från California State University San Marcos här på kontoret och igår var det Bruce Jones från AUT UniversityNya Zeelands tur.

För många är AUT lite av en ”doldis”, därför tänkte jag berätta lite kort om denna pärla till universitet.

AUT ligger mitt i staden Aucklands centrum och är en av Nya Zeelands åtta universitet. Undervisningen är praktisk, här är klasserna små och lektionerna innehåller mycket diskussion samt ”case studies”. Tidigare studenter har trivts som fisken i vatten på universitetet, mycket tack vare dess öppna atmosfär och härliga stämning mellan lärare och studenter.

Examen på AUT
Examen på AUT

Skolan erbjuder study abroad (att studera valfria kurser under 1-2 terminer), study abroad med praktik och hela program på både Bachelor- och Masternivå. Somliga utbildningar har praktikperioder som en del av utbildningen, du börjar alltså bygga upp ditt CV med värdefulla erfarenheter redan under din studietid.

Men det är inte bara upplevelsen att studera utomlands som lockar studenter till AUT. Nya Zeeland som land är även en guldklimp, speciellt när det kommer till extremsporter och dess oemotståndliga natur. På de båda öarna hittar du nämligen skidåkning, surfing, delfin- och valsafari, klättring, river jets, vandringsleder på glaciärer och spetsiga berg, segling, kajakpaddling och bungy jump.

Psst, visste du att AUT har den högsta anställningssiffran bland examinerade studenter på hela Nya Zeeland – något som gör att universitetet är väldigt attraktiv för både studenter och arbetsgivare.

Whitewater rafting
Whitewater rafting

Du har väl inte missat att du är välkommen till oss för att träffa skolorna när de kommer på besök. Ta chansen och ställ frågor, lyssna på deras berättelser om skolan och programmen och låt dig inspireras.

Universitet och College som kommer hit framöver är följande:

Trevlig torsdag och hoppas ni får en härlig helg!

Rebecka Siwerz