I slutet av november hade Isabel förmånen att åka till London för att besöka Tech Music School, London South Bank University, West London College och Regent’s University. Här får vi följa med på resan och hennes intryck av universiteten och collegen.


Tech Music School – ”Glädjen och passionen för musik är påtaglig bland studenterna”

Min resa börjar i västra London där jag stiger av på tunnelbanestationen ”Fulham Broadway”. Jag följer efter en kille med gitarrväska eftersom jag ska till musikcolleget Tech Music School och hoppas att jag är på rätt spår. Det visar sig vara rätt beslut och endast tre minuter senare har jag kommit till fram.

Utanför Tech Music School (TMS) träffar jag ett gäng studenter som gör sig redo för att ha sin ”Live performance workshop”, de anordnas varje vecka. Inför workshopen ska studenterna plugga på texter och noter, de uppträder tillsammans och får stöd samt feedback på sin utveckling. Bandsammansättningar bestäms på plats för att studenterna ska lära sig att spela med olika typer av musiker.

Workshop

Väl inne i byggnaden möts jag av färgglada och nymålade väggar. I september flyttade nämligen musikcolleget in i en nyrenoverad byggnad där varje våning har en specifik inriktning; music business, music production, trummor, gitarr och sång. En helt otrolig satsning!

Musikproduktion

TMS har i samband med invigningen av de nya lokalerna även lanserat TECH Radio och Tech Records som studenterna hanterar helt på egen hand. På TMS vill lärarna att studenters musik ska höras och spridas redan under studietiden.

Jag lämnar Tech med en härlig känsla i kroppen – detta är helt klart ett musikcollege på framfart!

Regent’s University – ”Regent’s har något för alla smaker”

Resan fortsätter till de centrala delarna av London, närmare bestämt till Regent’s Park. Här ligger Regent’s University – ett universitet som många svenskar skulle beskriva som typiskt engelskt, med vacker arkitektur och gröna vyer i kontrast till storstadstempot.

Regent´s Uninversity

Universitetet har en personlig atmosfär med små caféer i varje hörn (självklart har Starbucks Coffee också hittat hit). Regent´s är sammansatt av sju olika college med totalt 4000 studenter. Här finns något för alla smaker, man kan bland annat studera ekonomi, psykologi, teater, film och klädesdesign.
En häftig nyhet från universitetet är att skådespelaren Kevin Spacey startat ett samarbete med Regent’s School of Drama, Film & Media. Här pluggar studenter med storslagna drömmar och härliga ambitioner. En riktig Hollywood-feeling…

På Regent´s bilibiotek

West London College – ”Dina designade kläder visas på catwalken”

Efter en kort promenad runt Regent´s park förstätter jag ner mot shoppingområdet och tar sikte mot West London College. Colleget ligger så centralt att jag kan höra de röda dubbeldäckarna på Oxford Street.

Laura Ramsay på West London College (WLC) visar mig runt i deras lokaler. Jag slås av att detta är ett utmärkt college dels för den som precis avslutat sina gymnasiestudier och dels för den som är ute efter ett prisvärt college där man faktiskt klarar sig på CSN. WLC erbjuder utbildningar inom Business, Fashion Design och Tourism and Hospitality. Här har de både Diplomas på 1 år men även Bachelor- och Master Degrees som undervisas i samarbete med universitet, Heriot Watt University.

Jag inser snabbat att Laura har ett extra gott öga för deras Fashion-utbildningar. När det kommer till design så samarbetar nämligen WLC med University of Arts London. Klasserna är små och lärarna har mycket yrkeserfarenhet och stora kontaktnät. Utbildningen bjuder in olika gästföreläsare från industrin och som student får man chansen att besöka en hel del modehus. Utbildningen är praktisk och i slutet ordnas en fashion show där studenters designade kläder visas på catwalken.

Fashion Design på WLC

London South Bank University (LSBU)

Sist men inte minst blir det för mig ett kärt återseende. Ett stenkast från de centrala delarna ligger nämligen London South Bank University. Här har jag själv studerat under en termin så det känns extra kul att komma tillbaka till ett område som jag har många härliga minnen ifrån.

London South Bank University

Det är inspirerande att vara del av ett universitet som hela tiden utvecklas. På LSBU har de till exempel gjort stora satsningar på ett Student Center – här kan studenter få stöd med frågor kring karriär, jobbsökande, sina fortsatta studier och tiden de bor i London. LSBU arbetar mycket med sina branschkontakter, något som de hela tiden utvecklar.

Själv studerade jag turism och skulle vilja slå ett slag för Tourism & Hospitality-programmet som är ett av de främsta i London. Förutom hög akademisk kvalité utmärks programmet av många praktiska element. Som student åker man på flera studiebesök till bland annat Barcelona och Newcastle. I utbildningen ingår även en praktikperiod och chans att åka iväg en termin till deras partneruniversitet. Ett fantastiskt program!

LSBU erbjuder inte bara turism, de har många olika inriktningar och de populäraste programmen är; Business, Engineering och Nutrition.

Efter en intensiv men lärorik tid i London beger jag mig mot flygplatsen. Det är med en härlig känsla i kroppen jag lutar mig tillbaka i flygstolen. Universiteten och collegen jag har besökt satsar verkligen på sina studenter och tror på deras framtid!

Har du frågor är du varmt välkommen att maila Isabel isabel@blueberry.nu.

Rebecka Siwerz