TAFE International Western Australia – en skola med perfekt läge på västkusten i Australien

TAFE International Western Australia (TIWA) ligger i landets fjärde största stad, Perth, en stad som har allt. Här finns ett stort utbud av kultur, restauranger, nattklubbar och kanske viktigast av allt – härliga vita stränder. Sol och värme finns det gott om eftersom staden har hela 3000 soltimmar per år, vilket motsvarar över åtta soltimmar varje dag. Detta är något vi svenskar bara kan drömma om!

solnedgång, australien, stanna kvar, arbeta, plugga

Högkvalitativa praktiska utbildningar

På TAFE International Western Australia finns möjligheten att studera högkvalitativa praktiska utbildningar under ett till två år, som direkt förbereder studenter inför arbetslivet. Faktum är att hela 93.7 procent får jobb direkt efter avslutade studier! Utbildningarna som finns att välja på är många och skolan erbjuder hela 135 olika kurser. Här kan du välja att studera till exempel Bygg och Konstruktion som är en av världens största industrier där jobbmöjligheterna är oändliga. Du kan även studera Hälsa, Fitness och Skönhet och jobb inom denna bransch ger dig chansen att hjälpa människor ändra deras livsstil, skapa positiva förändringar och hjälpa dem att nå sina mål. Exempel på andra utbildningsområden är Digitala Medier, Djurvård, Turism och Flyg. Utbildningarna på skolan är skapade för att studenterna ska bli redo för arbetslivet snabbt. Skulle du vilja fortsätta dina studier på universitet efter en utbildning på TIWA är det möjligt att tillgodoräkna sig studier för att erhålla en examen på kortare tid.

”Lärarna har fantastiska sätt att undervisa och därför är det enkelt komma ihåg lektionens innehåll.”
Läs Elizas berättelse om hur hon tog med sig sin familj för att följa sin dröm att studera i Australien.

Naturen i västra Australien är helt fantastiskt och vädret likaså. Här har invånarna en avslappnad livsstil och njuter fullt ut av klimatet och alla nöjen som finns. För studenter är möjligheterna stora när det kommer till extrajobb. Du kan jobba på ett café, hotell, som barnvakt och mycket mer, perfekt för att tjäna lite extra pengar vid sidan av studierna.

Hutt Lagoon, Port Gregory
Hutt Lagoon, Port Gregory

”Jag var i början lite orolig för kurserna som innehöll budgetering och allt som rörde sig om matematik i viss grad då matte inte är min starka sida. Men de kurserna är faktiskt mina favoritkurser nu tack vare mina lärare som är väldigt engagerande och roliga.”
Läs Elins blogginlägg om de engagerade lärarna på TIWA, vad hon tycker om Perth och vilka platser man inte får missa att besöka i närheten.

TAFE International Western Australia passar för dig som snabbt vill komma ut i arbetslivet och få mycket praktisk erfarenhet under studierna. Oavsett om du vill bli byggarbetare, guide eller något helt annat kommer TIWA att ha något för dig. Så vad väntar du på?

Ta chansen och sök till TAFE International Western Australia nu!

Ia Dillner

Tidigare Praktikant