Blueberrys mässa om studier och jobb utomlands

Per Liestam, 10 feb, 2012

Hej allihopa!

Det här är min bloggvecka och dessvärre har jag drabbats av lättare skrivkramp. Jag har funderat fram och tillbaka på vad jag ska ska skriva om, men med vår mässa som bara kommer närmre och närmre så har jag minst sagt känt mig lite stressad. Det var då jag kom på det, jag kan ju berätta lite om mitt jobb bakom kulisserna när jag organiserar Blueberrys största händelse under året!

Kartongförvaring

Som säkert många vet så organiserar vi en årlig mässa i Stockholm då vi bjuder in college, universitet, språkskolor och andra samarbetspartners att delta. Tanken är att blivande studenter ska kunna komma och träffa både representanter, tidigare studenter och så självklart oss. Mässan tar plats på AmbassadeurKungsgatan 18 i Stockholm. Vi har öppet mellan 12.00-16.00, det är fri entré och vi bjuder på fika.

Ni kan säkert föreställa er att det är ganska mycket jobb som ligger bakom ett större event som det här. Förutom att vi bjuder in de olika organisationerna så är det också mycket marknadsföring, koordinering och planering som behövs. Nu med bara en vecka kvar innan det smäller så börjar vårt kontor mer och mer påminna om en förvaringsplats för väldigt många kartonger. Nästa vecka är det full fart när besöken börjar dyka upp och vi ska ta med dem ut och besöka diverse skolor runt om i landet! Vi har också bett utställarna att skicka över material till oss som de kan dela ut till studenterna. Det är allt det materialet som just nu gör att kontoret känns mer som en förvaringsplats.

Streamers i hallen

Just nu har vi ett gäng marknadsföringsprojekt igång för att se till att så många som möjligt vet om att vår mässa finns. Ni som åker kollektivtrafik i Stockholm kanske har sett våra streamers som man kan hitta både i tunnelbanan, på bussar och på pendeltåg. Vi har 9 olika motiv på våra streamers. Min favorit är den gröna volontärtreamern, har ni en? Vi har satt upp alla lite snyggt i hallen så att alla som kommer på besök kan se hur de ser ut!

Nytt för i år är att vi gör ett experiment med QR-koder. En QR-kod kan man scanna om man har en smartphone, och så öppnas t ex en hemsida i telefonen. Perfekt om man vill ha fram mer information direkt i sin telefon. Man laddar ner en QR-scanner från sin appstore och sen är det bara att sätta igång och scanna!

Mitt röriga kontor

Annars är det mest planering som gäller. Det är mycket som ska klaffa, allt från att seminariescheman ska läggas så att alla får en tid som passar dem, ett rum som passar dem och viktigast av allt: att alla som vill hålla ett seminarium får den chansen. Och sen ska vi lägga schema för personalen som jobbar och se till att logistiken fungerar. Så rörigt som mitt kontor är just nu är det aldrig annars, och det är verkligen tur.

Nu närmar sig i alla fall mässan med stormsteg och vi ser fram emot det jättemycket. Vi har närmare ett 50-tal organisationer, skolor, college och universitet representerade och om ni vill se en fullständig lista så hittar ni den på vår dedikerade sida om utlandsstudiemässan. Även om det inte krävs någon föranmälan och entrén självklart är gratis så kan det vara bra att föranmäla sig till eventet på Facebook. Då får ni uppdaterade nyheter om det är någonting viktigt som ni behöver veta. Och ni har väl inte missat att vi bjuder på latte och muffins?

Per Liestam

Previous Marketing Manager