Bra tips på att studera och jobba utomlands

Per Liestam, 2 dec, 2011

Bra tips när du ska studera utomlands, det får du verkligen i överflöd på SACO-mässan i Älvsjö som går/gick av stapeln 1-2 december. Blueberry är självklart på plats under hela mässan (i går och i dag), liksom ett gäng av våra konkurrenter, och mässan vimlar av gymnasister, föräldrar och andra som funderar på vad de ska göra efter gymnasiet eller i framtiden. Jag var på mässan hela dagen i går, och det var så himla kul att träffa så många glada och entusiastiska studenter som var sugna på att åka utomlands. Somliga stunder var vi helt överhopade med frågor och våra broschyrer hade en strykande åtgång – jättekul!

Det var väldigt många som var intresserade av att jobba och volontärarbeta utomlands. Det verkar ligga i tiden helt enkelt, vilket jag verkligen kan sympatisera med. Jag har själv rest runt och jobbat i flera olika länder och har tidigare skrivit i bloggen om min tid som volontär i Peru. Ett av de ”riktiga” jobb jag haft utomlands, som jag trivdes så oerhört bra med, var när jag jobbade på Edinburgh Castle – en av världens vackraste och mest besökta turistattraktioner. Jag jobbade på cafét och på restaurangen, som servitris. På dagarna serverade jag slottets alla besökare, och på kvällar och helger var det ofta olika tillställningar med catering. Det var ett väldigt populärt ställe att ha bröllop på, och jag kan meddela att de som valde att ha sin bröllopfest på Edinburgh Castle inte sparade in på några kostnader. På skotska bröllop är män oftast klädda i kilt, och det var som en dröm att servera drinkar, tilltugg och middag bland alla vackert klädda damer och herrar till ljudet av säckpipemusik.

Jag kan varmt rekommendera både att jobba och plugga utomlands. I vilken form spelar inte så stor roll, bara du kommer i väg. Du kommer att få en underbar tid vad du än gör, det är jag övertygad om. Om du läser detta före klockan 16 i dag kan du kasta dig iväg till SACO-mässan för lite inspiration, men annars kan du ju förstås kontakta oss på Blueberry när som helst få rådgivning och inspiration.

Trevlig helg allihopa!

Fullt ös på SACO-mässan i Älvsjö

 

 

Per Liestam

Previous Marketing Manager