CSU Fullerton- mitt livs största upplevelse!

Under 2012 bestämde sig Madeleine Nylander att byta ut höstmörker och kyla mot soliga Kalifornien. Valet föll på California State University Fullerton, strax söder om Los Angeles. Med cirka 37 600 studenter är California State University Fullerton det näst största universitetet i Kalifornien.

En omfattande process

Att åka till USA innebär en ganska omfattande process, men varken visumansökan eller själva resan är något att oroa sig för så länge man har ordning på sina papper. Jag tog hjälp av Blueberry World Wide som helt kostnadsfritt hjälper till med ansökan och finns som stöd genom hela processen.

Boende

På universitetet fanns personal som hjälpte till med boende. Tack vare detta lyckades jag få bostad redan första dagen på plats i Fullerton. Med cirka 2,5 km från universitetet, gym, pool och bubbelpool, samt massor av andra studenter runt omkring kunde jag inte haft det bättre i soliga Kalifornien.

Kurser på CSU Fullerton

Man läser vanligtvis fyra kurser under en termin, vilket motsvarar 12 credits. Väl på plats fick jag veta att jag blivit garanterad två kurser och tack vare ett stort utbud av kurser var det inga större problem att få tag på resterande två. Jag valde kurser som jag kunde tillgodoräkna i min utbildning vid Linköpings Universitet, men det fanns även möjlighet att läsa kurser såsom surfing, golf, tennis eller dykning. Kurserna var väldigt intressanta och mina språkkunskaper har givetvis utvecklats under min vistelse i USA. Men framförallt har denna resa fått mig att utvecklas som människa och gett mig självförtroende att ta mig an nya utmaningar. Vidare har jag knutit en rad nya kontakter och dessutom återfått min studieiver efter ett halvår utomlands.

Mycket mer än bara studier

Utöver studierna har USA oerhört mycket att erbjuda. Tillsammans med fyra vänner köpte jag en bil och nästan varje helg ägnades åt utflykter av olika slag. Förutom att besöka alla fantastiska stränder som ligger ungefär 30 minuter från Fullerton så har vi bilat till Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, San Francisco och San Diego. Dessutom har jag med billiga inrikesflyg kunnat ta mig till New York och Miami.

Sammanfattningsvis vill jag säga att det har varit mitt livs största upplevelse och något som jag verkligen kan rekommendera alla att göra. Passa på att se världen, lära er något nytt och samtidigt ha otroligt roligt!

/Madeleine Nylander

Läs mer om California State University Fullerton

Madeleine Nylander