Funderar du också på att studera i USA på College eller Universitet och behöver lite extra inspiration för att komma iväg? Eller vill du bara ha lite sköna filmer att titta på under ledigheten i sommar? Här har vi på Blueberry listat våra 11 bästa amerikanska collegefilmer genom tiderna. Vill du se vilka skolor vi erbjuder i USA? Klicka in här för att se vårt utbud som sträcker sig från Manhattan i öst till Hawaii i väst.

Higher Learning (Livets hårda skola) (1995)

higher learning college usa

Studenter med olika bakgrund, ras och sexuell läggning råkar samman av en slump på ett amerikanskt universitet och får lära sig vikten av ansvar, kärlek, tolerans och kunskap. (6.5 på IMDB)

Old School (2003)

old school film

Tre vänner bestämmer sig för att återuppleva sina glansdagar på College och öppnar upp ett fraternity mitt på campus. (7.1 på IMDB)

Road Trip (2000)

blueberry road trip college

Fyra college-vänner måste ge sig iväg på en actionfylld road trip för att återhämta ett sex tape som av misstag skickats till en av killarnas flickvän. (6.5 på IMDB)

How High (2001)

blueberry how high film

Rapparna Redman och Method Man hittar en magisk växt som hjälper dem att klara intagningsprovet till Harvard. (6.3 på IMDB)

Animal House (1978)

blueberry-animal-jhouse

Collegefilmen som startade collegefilmerna. En ung John Belushi och hans vänner i fraternityn Delta Tau Chi är nära att bli utvisade från campus. Men de låter sig inte besegras utan kamp. (7.6 på IMDB)

American Pie 2 (2001)

Blueberry american pie

Stackars Jim och hans vänner är nu i college och bestämmer sig för att hyra ett strandhus över sommaren. Pinsamheterna låter sig inte hindras där heller. (6.4 på IMDB)

The Graduate (Mandomsprovet) (1967)

studera utomlands the graduate

En pojkig Dustin Hoffmann är hemma från college och inleder en affär med en äldre kvinna i grannskapet. Det enda problemet är att han är kär i hennes dotter. (8.0 på IMDB)

Love & Basketball (2000)

basket på college i usa

Monica och Quincy älskar varandra och basket när dem tar sig från barndom till college i den här underbara skildringen av kärlek, sport och college i USA. (7.2 på IMDB)

Spring Breakers (2012)

spring breakers i usa

Fyra tjejer rånar en restaurang för att ha råd att åka på Spring Break. När de blir arresterade för droginnehav kommer en vapenhandlare till deras räddning och betalar borgen. (5.3 på IMDB)

Good Will Hunting (1997)

studera utomlands good will hunting

Småbrottslingen och stökige Will Hunting arbetar som vaktmästare på prestigefyllda teknikskolan M.I.T. Han är också i hemlighet ett matematiskt underbarn. En professor på universitetet upptäcker Wills naturbegåvning och försöker leda honom in på rätt bana i livet. (8.3 på IMDB)

We Are Marshall (2006)

football-studera-utomlands-marshall

Man kan helt enkelt inte ha en lista på amerikanska collegefilmer utan att ha med åtminstone en amerikansk fotbollsfilm. We Are Marshall berättar den sanna historien om coachen som tvingas bygga upp ett helt nytt fotbollslag inför kommande säsong efter att alla spelare omkommit i en flygplanskrasch.

Är du intresserad av att uppleva college-livet i USA du också? Kontakta oss här så hjälper vi dig komma igång med ditt livs äventyr!

 

Vill du se alla våra college och universitet, gå in här!

Anton Berner

Marketing Manager