De 25 bästa äventyren enligt Vagabond

Per Liestam, 19 sep, 2011

I senaste numret av resetidningen Vagabond listar de 25 exempel på häftiga äventyrsupplevelser runt om i världen. Det första som slog mig när jag läste artikeln var: ”Men oj, nästan alla de här grejerna kan du göra genom Blueberry på ett eller annat sätt!”. Här kommer några exempel:

Nummer 1 på Vagabonds lista: Dyka med vithajar i Sydafrika.
Med Blueberry: ta en språkkurs eller gör en volontärresa i Kapstaden. Även om du inte dyker med hajar på lektionerna eller ute på projekten så kan du se till att göra det på fritiden.

Nummer 4 på Vagabonds lista: Paddla i glasklara forsar i Nepal.
Med Blueberry: åk på en volontärresa till Nepal, eller en äventyrsresa till Indien och få ditt lystmäte vad gäller äventyr!

Nummer 9 på Vagabonds lista: Längs Inkaleden i Peru.
Med Blueberry:vår äventyrsresa till Peru ingår en vandring längs Inkaleden. Du kan också läsa en språkkurs i Cusco och göra vandringen vid sidan om. Min vandring till Machu Picchu räknar jag som en av de absoluta höjdpunkterna i mitt liv!

Nummer 12 på Vagabonds lista: Fira dig nedför ett vattenfall i Costa Rica.
Med Blueberry: åk på regnskogsexpedition i Costa Rica och upplev naturen och djuren på nära håll. Magiskt!

Nummer 14 på Vagabonds lista: Snorkla på Galapagos.
Med Blueberry: På vår äventyrsresa till Ecuador kan du göra volontärarbete på Galapagosöarna och våga inte åka därifrån utan att snorkla! Galapagos är en annan av mina främsta höjdpunkter!

Nummer 19 på Vagabonds lista: Bestig Kilimanjaros utmanande topp.
Med Blueberry:vår äventyrsresa till Tanzania  kombinerar du volontärarbete med fantastiska äventyr, t.ex. uppför Kilimanjaro.

Nummer 21 på Vagabonds lista: Bli en vågmästare i Australien.
Med Blueberry: Vad kan du inte göra i Australien? Läs en språkkurs, arbeta genom programmet Work and Travel, läs en Study Abroad-termin eller läs en hel utbildning på universitet. Eller…

Nummer 24 på Vagabonds lista: Långritt i Arizona.
Med Blueberry: Vi har ett unikt program där du gör volontärarbete i nationalparker i Arizona eller Kalifornien. Hårt arbete, men så oerhört givande!

Per Liestam

Previous Marketing Manager