Vad är det som krävs för att lyckas inom teknikvärlden? Jo, det är nog många saker, men vi tänkte ge dig våra bästa tips på hur du kan lyckas och nå dina drömmar i San Francisco området.

8 500 000 miljoner invånare

   Flygbild över San Francisco

Först och främst bor det närmare 8,5 miljoner människor i San Franciscos storstadsområde, vilket gör staden till en av de mest tätbefolkade i USA. Bland dessa människor återfinns personer från olika kulturer, med olika bakgrund, åldrar, kön och intressen. Här kan du alltså hitta en jämlike med samma intresse och bolla idéer eller problem med både likasinnade och oliksinnade. Det är trots allt i problemen som de nya fantastiska lösningarna finns. Vi hade exempelvis aldrig haft tvättmaskiner eller mobiltelefoner om människor inte hade ett problem som någon lyckades hitta en lösning på.

 

Första steget

creative, innovation, utvecklas, studera utomlands, san francisco, SFSU,

Att flytta till ett annat land med en annorlunda kultur kan kännas som en stor utmaning. Vårt tips för att komma in i en ny kultur och lära känna en ny stad är att börja studera där. Genom studierna får du enkelt en väg in att lära känna omgivningen och människorna. På San Francisco State University läser ungefär 30 000 studenter, varav 5% är internationella studenter från över 100 olika länder, här snackar vi om mångfald och en perfekt kundbas. Det finns flertalet olika ämnen för dig att välja mellan och du kan välja att läsa en termin eller ett helt program och ta en sk. Bachelor Degree eller Master Degree. Dessutom finns även möjligheten att läsa ett Sommarprogram.

 

Fortsätta att utvecklas

Studenter SFSU

När du har kommit iväg och påbörjat din drömutbildning blir det fort många aktiviteter att ta del av, som fester eller aktivitetsklubbar. På SFSU kan du ta del av ”The ultimate college experience”. Universitetet har nämligen över 300 olika klubbar och organisationer. Dessutom finns många ”fraternities” och ”sororities” som du kan gå med i för att utveckla dig själv, ha kul och träffa nya människor.

 

Inspiration

silicon valley, google, bike, studera utomlands, sfsu, san francisco state university

Vissa dagar är det enkelt att vara kreativ och lära sig nya saker, men andra dagar är det betydligt svårare. Då behövs inspiration för att orka med och ta nya tag. Våra tips är att du tar en trip upp till Silicon Valley för att titta på huvudkontoren för många ”Internet Giants”, dessutom kan du besöka ”The Geek-hotspots”. Ett av dem är ”The Birthplace of Silicon Valley”, där kan du besöka garaget, som nu är museum, där David Packard och William Hewlett utvecklade den första HP-datorn 1938. När du har varit där kan du besöka ”The WeirdStuff warehouse”. Det är en lagerlokal där de har radat upp mängder av hyllor fulla med nätaggregat, kretskort och hårddiskar, samt berg av tangentbord och möss. 

 

Turista i din stad

studera utomlands, chinatown, san francisco, san francisco state university

När det är fint väder och du känner för en studiepaus finns det flertalet fantastiska platser att besöka i San Francisco. Det finns exempelvis de självklara turistattraktionerna som att besöka Alcatraz Island, Fisherman’s Wharf, The Golden Gate Bridge eller Twin Peaks. Vi på Blueberry har dock två favoriter. Den första är Chinatown på Grant Avenue, som är den största Chinatown utanför Asien och den äldsta i USA. San Francisco har totalt fyra Chinatowns men den på Grant Avenue rekommenderar vi starkt då näst intill allt du kan tänka dig finns här. Den andra destinationen vi rekommenderar i San Francisco är The Japanese Tea Garden, som är den äldsta publika Japanska trädgården i USA, då den öppnades 1894. Att besöka deras Zen Garden och Koi Pond för att sedan ta en promenad bland grönskan är fantastisk för hela själen. Är du sportintresserad rekommenderar vi även att du planerar in att se när The San Francisco Giants spelar på AT&T Park.

 

Avslappning

Det finns de dagar som kräver avslappning men då man inte känner för att bege sig utanför hemmet, utan snarare att chilla i soffan. Dessa dagar har vi alla och vi rekommenderar film och serier i mängder. Några tips från oss är klassikern The Social Network om Facebooks grundare och filmer som speglar livet i Silicon Valley som The Internship eller filmen om Steve Jobs. Känner du för mer faktagivande filmer rekommenderar vi dokumentären The Pixar Story eller serien Girl Boss som båda handlar om upp- och nedgångar inom företagandets värld.

 

Grönområden och havsbris

plugga på campus, chilling, trädgård, studera utomlands, San Francisco Sate University, För att kunna utveckla sina idéer och få saker att växa behöver man en stabil plats att vistas. San Francisco State University har sitt main campus i sydvästra delen av San Francisco. Campuset är hela 575 000 kvadratmeter stort och ligger bara 3 km från kusten till Stilla Havet. Du kan alltså sitta under ett träd på ett av de många grönområden som finns och känna vinden i håret som blåser in från Stilla Havet. Hur fantastiskt är inte det? Vi tycker det är magiskt och när vi bli trötta på campus (vilket man inte blir), kan du enkelt ta en promenad till Lakeshore Park som ligger ett stenkast från campus eller Golden Gate Park som blickar ut över fantastiska Golden Gate Bridge.

 

Så ta det första steget och ansök till
San Francisco State University idag!

Eller kontakta oss så berättar vi gärna mer.

 

Blueberry