Det största av alla California State universiteten!

California State University Fullerton är en del av de kommunala universitet som finns i Kalifornien. Vad är det som har lockat de över 30 000 studenter som studerar där varje termin?

Campus i apelsinfyllda Orange County

apelsin träd, orange county, kalifornien, solsken, mogna apelsiner, plocka, frukt

Orange County är en härlig del av Los Angeles-området med närhet till San Diego och här ligger städer som Anaheim, Santa Ana, Irvine, Fullerton och Huntington Beach. Hur mycket apelsiner som faktiskt växer i Orange County kan man diskutera men odlingen av citrusfrukter, oliver och avokados har länge varit viktigt för regionen. Då Orange County är den del av Kalifornien mellan just Los Angeles och San Diego är det även nära med både bil, buss och tåg till städerna för en dagstrip eller week-end get-away! Jag kan starkt rekommendera en tur runt San Diego Zoo och en hajk till Hollywood skylten i LA utöver alla andra roliga saker du kan upptäcka och utforska i städerna.

California State Universtity Fullerton

studenter, cauf, Fullerton, game night, student activity, CSU Fullerton, titans, studera utomlands, usa, kalifornien,

CSU Fullerton är som sagt det största universitetet inom California State University-systemet med fler än 35 000 studenter och universitetet har upp till 3400 olika kurser att välja mellan. De är också ett av de äldre universiteten, då CSU Fullerton tog emot sina första studenter redan 1957! CSU Fullerton är som sagt en del av California State University-systemet vilket är ett statligt universietssystem i Kalifornien, därför har de olika California State skolorna höga krav på sig vad det gäller utbildningarna och studenternas möjligheter. Något som förklarar CSU Fullerton väldigt höga och goda akademiskt rykte. Campuset har otroligt vackert natur och är kända för sina apelsinträd där du kan plocka en apelsin om du blir sugen till eller från en föreläsning. Universitetet har moderna byggnader och faciliteter, här finns bibliotek, restauranger, gym, poolområde, datasalar och mycket bra sportanläggningar som du som student har tillgång till. Då universitetet är välgrundat bland både nationella och internationella universitet är det även smidigt för dig som svensk student att tillgodoräkna dina studier på CSUF om du kommer hem till Sverige igen och fortsätter dina studier.

35 000 studenter och 250 studentföreningar

CSU Fullerton studenter rally

Med många studenter kommer även många studentföreningar. California State University Fullerton har upp mot 250 olika studentföreningar som drivs av deras studenter. Det är allt från idrottsklubbar och sportutövningar till akademiska och nätverkande föreningar med fokus på att studenter ska träffas och ha kul tillsammans. Har du problem att träffa nya vänner eller vill du vidga dina vyer och lära dig något nytt? Då kan du enkelt kolla runt bland alla dessa studentföreningar och du kommer garanterat att hitta något som passar just dig och dina intressen. Annars kan du alltid starta en egen klubb och träffa nya vänner på det sättet.

Sand mellan tårna och vågorna som slår mot stranden

Studera utomlands i USA, California State University Fullerton, strand, Orange County, palmer,

Utöver apelsiner och studenter finns det många fantastiska stränder som sträcker sig längs kusten av Orange County. Kända stränder som Huntington Beach, Laguna Beach och Newport Beach ligger här. Men även stränder som Seal Beach, Sunset Beach, Aliso Beach, Monarch Beach, Doheny State Beach, Capistrano Beach och San Clemente State Beach sträcker sig längs kusten. Vad betyder det här för dig då? Jo, bor du i Orange County har du 10 stränder som du kan ta dig till för att surfa, chilla eller hoppa i vågorna!

Världen under ytan har mycket att erbjuda

Studera utomlands i Kalifornien, delfiner, valar, vatten, CSU Fullerton, California State University Fullerton

Utöver att chilla och surfa finns det en helt fantastisk värld att ta del av under ytan. Utanför Kaliforniens kust passerar både valar och delfiner av olika slag för att ta sig mellan de varma vattnet kring ekvatorn och det kallare vattnet kring polarområdena. Detta gör att det är en stor mängd marina däggdjur som passerar kusten och gör det möjligt att se och uppleva dem på nära och långt håll beroende på din egen önskan. Självklart finns det då även företag som kan hjälpa dig att komma ut en bit från land och få uppleva dessa fantastiskt stora och magnifika djur.

Tidigare studenter från CSU Fullerton tar över världen

Studera på CSU Fullerton, California State University Fullerton, graduate, vänner, solsken, fira, ansök hos blueberry.nu

Likt många äldre universitet har CSU Fullerton utbildat många studenter och en hel del av dem har gått vidare med sina liv och karriärer och bär idag namn som många känner till. Till exempel skådespelare och artister som Kevin Costner och Gwen Stafani. Sportutövare som basketspelaren Cedric Ceballos, racerföraren Ashley Force Hood och fotbollspelaren Damon Allen. Även framgångsrika alumner som astronauten och kemisten Tracy Caldwell Dyson, affärsmannen Richard K. Davis som är CEO för Make-A-Wish Foundation och politiker som Lou Correa och Ed Royce har studerat på CSUF. Visst, det kanske är flera av dessa namn som du inte känner till i dagsläget men med lite research skulle du kunna se att de under sina karriärer gjort något storslaget, de har vuxit som människor och på deras sätt påverkat världen. Genom en bra utbildning och en kreativ, utmanande miljö kan du skapa din egen framtid och bygga nya möjligheter!

Ett stenkast från CSUF campus finns nöjesparker för alla
Studera i Kalifornien, CSUF, Fullerton, Disneyland, staty, Walt Disney, Musse Pig, ansök blueberry.nu

Jag har sagt det många gånger förr och jag kommer fortsätta upprepa det, när man studerar är det viktigt att man inte endast studerar! Alla behöver slappna av och njuta av livet också. Det bästa sättet att göra det på när man studerar utomlands är att utforska sin nya stad och området runt omkring. CSU Fullerton ligger i Orange County, här är det nära till otroligt mycket roliga saker du kan göra på din fritid. Några höjdpunkter utöver de jag redan nämnt är att besöka Disneyland, med Downtown Disney, Disneyland Park och Disney California Adventure Park som ligger med 15 minuters bilresa från CSU Fullertons campus. Om du vill ut och flyga kan besöka Flightdeck Flight Simulation Center, där du får chansen att känna på hur det känns att vara i en cockpit och flyga ett plan. För dig som söker en adrenalinkick finns Knott’s Berry Farm som är en klassisk nöjespark fylld med berg-och-dalbanor och andra kittlande äventyr. För den som är mer skräckintresserad finns också The 17th Door Haunted House bara ett stenkast från campus, här hittar du nervkittlande och skräckinjagande upplevelser som sent kommer glömmas.

Nu har du just fått sju stycken ganska klara anledningar till varför CSUF kan vara den perfekta platsen för dig att studera utomlands på. Det är bara att börja din ansökan till California State University Fullerton nu! Funderar du fortfarande och vill snacka med någon kontakta Blueberry så hjälper vi dig!

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator