Du har väl inte glömt försäkringen?

Per Liestam, 8 jan, 2010

Såhär års är det många som snart ska påbörja sina studier utomlands. Är du en av dem? Det är mycket att tänka på och man blir mer nervös ju närmare avresan man kommer. Kanske håller du som bäst på att packa för dina utlandsstudier. Vad många glömmer  är att skaffa sig en bra utlandsstudieförsäkring.

Det är tråkigt med försäkringar. Oftast använder man de inte och då kan det kännas det som man har kastat pengarna i sjön. För inte kommer väl något att hända dig? Nej förhoppningsvis inte. Men jag som jobbar dagligen med utlandsstudier vet hur mycket som faktiskt kan hända och hur viktigt det är att ha ett bra försäkringsskydd när olyckan är framme.

När det gäller försäkringar så tänker de flesta på sjukvård och egendomsskydd. Det är dock bara en del av det man behöver skydda sig emot. Vad händer om du bryter benet när du är ute och vandrar och måste hämtas med en helikopter? Eller om du cyklar på en rik turist och blir stämd? Har du inte en försäkring som täcker sjuktransporter och ansvarsskydd/rättsskydd så kan det kosta över en miljon och dina föräldrar kan bli tvungna att sälja huset för att lösa ut dig.

Det kan också hända att du tvingas avbryta dina studier för att du eller någon nära anhörig blir sjuk. Då gäller det att du har en försäkring som täcker dina utbildningskostnader så att inte dyra terminsavgifter går förlorade. Utbildningskostnader täcks bara av dedikerade utlandsstudieförsäkringar.

Min erfarenhet är att Goudas Studera utomlands försäkring är det bästa alternativet för dig som ska studera utomlands. Försäkringen är prisvärd, saknar självrisk och täcker allt jag nämnt ovan och en hel del annat. Dessutom kan du låna till försäkringen från CSN. Om du får ont i halsen och behöver gå till doktorn så täcker försäkringen hela kostnaden, så det är inte bara allvarliga sjukdomar och olycksfall som täcks.

Är du kund hos Blueberry så kan du kontakta oss för att teckna försäkringen. I annat fall är det bara att följa länken ovan. Med en bra utlandsstudieförsäkring så kan du sova gott om nätterna och verkligen njuta av din tid utomlands. Trevlig resa!

Per Liestam

Previous Marketing Manager