Kombinera engelska och drama i London

Per Liestam, 7 feb, 2013

Vi på Blueberry får ofta frågan om vilka kurser vi rekommenderar, vad det är bra att läsa när man är på en speciell nivå och vilka skolor som är våra egna favoriter. Hur det ser ut varierar såklart från person till person men jag tänkte ändå ta tillfället i akt att tips om en av mina absoluta favoriter.

För några år sedan bodde jag i Storbritannien och London har alltid varit staden i mitt hjärta. Där trivs jag som fisken i vattnet och, som de som följer den här bloggen vet, så återvänder jag dit så ofta jag kan. Faktum är att både jag och vår VD Johan har ännu ett besök inplanerat, strax efter vår utlandsmässa, håll utkik här för de nyheterna.

Nåja, till saken.

Skolan Language in London erbjuder en alldeles unik kurs för dig som vill förbättra den engelskan som du talar. Den riktar sig till dem som redan har en bra grund i språket och som känner sig relativt säker på språket, men som vill utforska nya sätt att uttrycka sig, dialekter och utvecklas ytterligare.

Kursen kallas för Communicating with Confidence eller, på vår hemsida, Drama och Kommunikation. Du får lära dig hur du använder din röst, arbetar på ditt uttal och lära dig att förstå rytmen i språket. Kursen lär dig använda dramaturgiska tekniker (andning, pauser, kontroll) för att känna dig säkrare med språket och målet är att det ska bli lättare att hålla föredrag, tala inför folk, diskutera eller hålla i intervjuer på engelska.

Kursen är mycket intensiv, du pluggar ungefär 6 hela timmar per dag, men samtidigt är den väldigt rolig. Den hålls i samarbete med den berömda teaterskolan RADA (Royal Academy of Dramatic Arts) som har producerat berömda skådespelare som Gemma Arterton, Ralph Fiennes, Sir Michael Gambon, Maggie Gyllenhaal, Sir Anthony Hopkins, Sir Ian Holm och Alan Rickman. En lång lista med berömda namn alltså.

Lektionerna leds av både lärare från Language in London och RADA och kursen är helt unik i sitt slag. Den sträcker sig över två veckor under juli och augusti och 50% av kursen hålls på språkskolan medan 50% hålls i RADA:s lokaler.

Du kanske inte blir en filmstjärna efter dina två veckor, men du kommer i alla fall att känna dig säker i engelskan.

Vill du veta mer om kursen? Hör gärna av dig till oss via kommentarsfältet. Om du har möjlighet rekommenderar jag ett besök på Blueberrys mässa den 16 februari 2013 där en representant från Language in London kommer finnas tillgänglig att svara på dina frågor.

Per Liestam

Previous Marketing Manager