En händelserik höst

Per Liestam, 20 aug, 2013

Hösten närmar sig med stormsteg och det innebär inte bara att vi går mot kallare och mörkare tider (usch) utan det betyder också att många gör slag i saken och tar det där klivet att flytta till ett helt nytt land.

Vi ser att många bestämmer sig för att röra sig mot sydligare breddgrader och dessutom är det vissa som inte kommit in på sin utbildning här hemma i Sverige som istället söker sig utomlands.

Vi på Blueberry försöker alltid komma ut och träffa så många av er intresserade studenter som möjligt. Vi önskar att vi kunde ha personliga rådgivningar med varenda en av er men på grund av landets storlek är det lite knepigt!

Ni som följt oss ett tag vet att vi brukar hitta på andra saker. Som att att anordna latteturnéer och asiatiska aftnar. Här tänkte jag berätta lite mer om det.

Latteturnéer

Latteturnéer är precis vad det låter som. Vi åker på turné och dricker latte. Ja, och så pratar vi om utlandsstudier såklart. Vårt mål är alltid att besöka så många orter som möjligt, men ibland är det svårt att få ihop det när man planerar in träffar på lite mindre städer.

Själva träffen fungerar som ett öppet hus då vem som helst kan komma och prata med oss. Vi kör helt enkelt studierådgivningar i små grupper. Och så bjuder vi självklart på fika!

I dagsläget har vi träffar planerade i Göteborg och i Malmö. Har du förslag på städer vi borde besöka så tar vi gärna emot dem! Antingen som kommentar här på bloggen eller så kan du maila mig på malin@blueberry.nu.

Vill du läsa mer om träffarna eller till och med anmäla dig så gör du det lättast på vår specialsida för infoträffar.

Öppet Hus

Ett öppet hus är på många sätt liknande en latteturné – med undantag att det sker på vårt kontor i Stockholm. Hit kan man egentligen komma när man vill för en privat studierådgivning – som självklart är helt gratis – men vill man inte det så är ett öppet hus en bra idé.

Då håller vi dörrarna öppna under några timmar en eftermiddag/kväll och du är välkommen oavsett vilken av våra produkter du är intresserad av. Hela personalen finns på plats för att hjälpa dig. I dagsläget har vi ett öppet hus planerat till 1 oktober. Den information hittar du också på sidan för infoträffar och föranmälan.

Asiatiska kvällar

En asiatisk kväll låter väl trevligt? Det är våra speciella temakvällar för er som är intresserade av språkstudier i Asien – specifikt Japan, Sydkorea och Kina.

Studier i Asien är ganska speciellt – allt från hur själva ansökan går till och hur visumansökningen fungerar till livet i länder så pass långt bort med annorlunda kulturer. Därför tycker vi att det är roligt att bjuda in alla som är intresserade av att studera språk i Asien för att prata lite mer om det.

Oftast brukar vi i samband med de asiatiska kvällarna bjuda på någon form av asieninspirerad mat (på japankvällarna i Stockholm bjuder vi på bentolåda på en riktig Asiatisk restaurang) och så får man chans att mingla och ställa frågor till oss och tidigare studenter.

Just nu har vi en asiatisk afton inbokade i Malmö och vi planerar en i Göteborg lite senare i höst. Vi har även en japankväll och en koreansk afton inbokad i Stockholm.

Mässor & Skolbesök

Förutom alla dessa aktiviteter börjar det ju närma sig mässtider. Vi kommer som vanligt att finnas på SACO Stockholm och SACO Malmö samt på Kunskap och FramtidGöteborg. 

Vi får dessutom besök av en massa skolor i höst, och i samband med det bjuder vi in till informationsmöten på vårt kontor. Eller vad sägs om att träffa representanter från California State University San Marcos, Auckland University of Technology, Sunshine Coast Tafe Australia, California State University Northridge och Santa Monica College?

Vi hoppas så klart på att vi ska lyckas träffa just dig i höst. Och skulle vi inte komma förbi din stad så kan du alltid ringa oss på 08-4426760 eller slå oss en signal så svarar vi gärna på alla frågor kring utlandsstudier, språkresor, college & universitet, att jobba utomlands och volontärresor.

Vi ses i höst!

Per Liestam

Previous Marketing Manager