Har du blivit förälskad i Australien under din vistelse och vill stanna kvar? Vi delar här med oss om kunskap som vi har samlat på oss under åren för att du ska få mer information om hur du kan stanna längre i Australien. Tänk dock på att det är den Australiensiska myndigheten kring immigration som fattar alla beslut på individuell basis.

Förlänga din vistelse

Det finns två sätt att förlänga din vistelse i Australien, antingen genom att börja studera eller att börja arbeta. Vi på Blueberry College & Universitet hjälper dig med allt du behöver kring utbildningar på college och universitetsnivå. Om du vill studera språk, kan Blueberry Språkresor hjälpa dig med att hitta språkutbildningar och kurser. Är du mer intresserad av att arbeta i Australien eller volontärarbeta kan GoXplore hjälpa dig med hela processen kring det.

Om du inte är säker på vilken sorts visum du behöver för din resa och din vistelse har den Australiensiska Immigrations myndigheten tagit fram en funktion på deras hemsida där du enkelt kan få fram vilka sorters visum som är relevanta för dig. Du kan hitta informationen på deras Visa Finder.

australien, vågor, klippor, stanna kvar, plugga, arbeta

Redan i Sverige

Om du är i Sverige och vill åka iväg kan du göra ett av två val. Antingen kan du börja studera och påbörja en ansökan via Blueberry College & Universitets eller Blueberry Språkresor hemsida och sedan få guidning av någon av våra experter för att komma iväg till din drömskola. Alternativ två är att du gör en liknande ansökan via GoXplore och får hjälp och guidning från dem med arbete eller resor i Australien.

studera utomlands i australien, stanna kvar, campus, arbeta, plugga

Temporary Graduate Visa

Är du redan i Australien och har studerat i två år på universitet eller college kan du efter dina avslutade studier ansöka om ett visum som heter Temporary Graduate Visa. Det finns två varianter av detta visum, Graduate work stream eller Post-study work stream, vilket visa som passar dig bäst kan du läsa mer om här.  Med ett Temporary Graduate Visa får du stanna i Australien under en specifik tidsram och har då möjlighet att resa runt, arbeta eller börja studera igen. Ett Temporary Graduate Visa låter dig stanna i Australien mellan 1,5 till 4 år beroende på din utbildning och Immigrations myndighetens krav, du kan läsa mer om Temporary Graduate Visa här.

solnedgång_surfare_australien, studera, stanna kvar, bo, leva, arbeta, resa

Bridging Visa

Det finns också något som heter Bridging Visa som du kan få om du ansöker om ett visum medan du har ett annat. Det kan också ha varit så att tidsperioden på ditt första visum har gått ut men då får du speciella restriktioner om vad du får och inte får göra. Du kan läsa mer om Bridging Visa här. Ett Bridging Visa är inte något som du kan söka om, utan du får det från den Australiensiska Immigrationsmyndigheten om du är mellan två olika visum.

vandra, utsikt, australien, stanna kvar, plugga

Student Visa

För att kunna stanna i Australien kan du söka en ny utbildning, oavsett om du tidigare har studerat eller arbetat. Vårt tips är att du ser till att du har gått om tid på dig innan ditt existerande visum går ut. Om du gärna vill fortsätta studera i Australien rekommenderar vi att du börjar kolla tidigt på vilka utbildningar du kan ansöka till och vad det finns för kurser för dig. Du kan läsa mer om college och universitet här och om språkkurser här så kan vi hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen, om du vill ha studierådgivning kan vi självklart även hjälpa till med det.

SkyView, perth, australien, studera utomlands, resa i australien, arbeta utomlands

Working Holiday Visa

Med ett Working Holiday Visa har du möjlighet att arbeta på exempelvis hotell eller restaurang, lager, byggverksamheter, evenemang och festivaler. Vårt systerföretag GoXplore har under lång tid hjälpt människor att åka till Australien och ta del av deras arbetskultur och samhälle. Med hjälp av GoXplore får du tillgång till deras Work & Travel Company, som fungerar som Arbetsförmedlingen och de hjälper dig få arbete i Sydney eller Melbourne. I och med deras långa erfarenhet kan de svara på alla dina frågor och finnas till hjälp när det behövs. Du kan kontakta GoXplore här.  

resa australien, studera utomlands, arbeta, leva livet, rosa bil, push

Working Visa

I Australien finns det mängder av olika Working Visas för dig som vill arbeta i Australien och kanske i framtiden ha möjlighet att få ett Permanent Visa i Australien. I och med att det finns så pass många olika Working Visas är vår rekommendation att detta är något som du pratar om med den Australiensiska Immigrationsmyndigheten när du är på plats i Australien. I många fall kan det underlätta din ansökningsprocess om du har en arbetsgivare som sponsrar ditt Working Visa. Här kan du hitta mer information om just Working Visas och vad som krävs för de olika alternativen.

grotta, studera utomlands, australien, arbeta, leva, bo

Nu vet du förhoppningsvis allt om alternativen för hur du kan förlänga din vistelse i fantastiska Australien. Ta kontakt med oss på Blueberry College & Universitet, Blueberry Språkresor eller GoXplore om du har några frågor så hjälper vi dig!

 

Blueberry