Ett äventyr i Alicante

Per Liestam, 27 sep, 2010

Jag heter Marie Sjöholm, jag utbildar mig till internationell resekonsult i Uppsala och är nu inne på min andra LIA-period.
Just nu praktiserar jag på Blueberry Worldwide. Jag har varit här i en månad och kommer att vara kvar här tills i slutet av november. Jag trivs mycket bra och känner att detta, eller något liknande detta är det jag vill arbeta med efter utbildningens slut. Jag kom först i kontakt med Blueberry som student när jag åkte på språkresa till Alicante 2004. Jag var borta i hela 39 veckor!

När jag först kom till flygplatsen så gjorde jag det utan förkunskaper över huvud taget men att hitta en taxi gick relativt bra ändå tycker jag. Värre var när jag skulle ringa till Inma som var en av lärarna som inte kunde engelska, men med lite så förstod hon att jag befann mig på flygplatsen på väg till min lägenhet i centrala Alicante där vi skulle mötas. Och mycket riktigt, där stod en spansk dam och mötte mig på Calle Orense och log.

Alicante

Första tiden var hemsk på grund av kylan. Jag trodde ju att jag skulle till värmen i södra Spanien och var inte beredd på 10-15 grader, inne som ute. Dom har ingen värme inne så jag frös så mycket att jag vid ett tillfälle sa att jag ville åka hem till och med. Som tur var så lugnade jag ner mig tillslut och gick och köpte en värme/kyl fläkt på El Corte Ingles som var ungefär som Åhléns. Ett tips när ni köper en fläkt är att inte somna med den på högsta värme för jag vaknade flera nätter av att jag drömde att jag skulle drunkna men det var bara jag som svettades på grund av hettan visade det sig när jag vaknat. Lärarna på skolan var underbara och tiden gick och med det så höjdes också temperaturen och när till slut kom sommaren och problemet var då långt långt borta och det var till och men för varmt för att gå ut ibland mitt på dagen.

Under dagarna var det lektioner med långa och många övningar men merparten av tiden i skolan var en härligt lärorik tid. Under kvällar och nätter var det med vilda och sociala tillställningar som gällde då man kanske fick det lite mer av språkets slangord och uttryck som kanske inte var så grammatiskt korrekta men inte mindre nyttiga för det.

Under min tid i Alicante lärde jag mig mer spanska än vad jag någonsin skulle ha gjort på någon annan skola i Sverige och det var definitivt en av mina livs bästa upplevelser och kan rekommenderas till alla.

Som jag sa så var lärarna på skolan underbara och jag stormtrivdes både med stan och med skolan.

// Marie

Per Liestam

Previous Marketing Manager