Hola!

Mitt namn är Daniel och jag kommer från och med den här veckan (v. 9) att vara praktikant under 8 veckor hos Blueberry College & Universitet. Jag gör min praktik här som en del av turismutbildningen TRAC Diplomerad Resekonsult på yrkeshögskolan Frans Schartaus Handelsinstitut i Stockholm.

Jag har tidigare studerat olika ämnen såsom pedagogik, kulturgeografi, spanska och retorik på universitetet samt har arbetat med olika yrken inom service, transport och turism. Att resa och upptäcka nya språk, mat och människor är något jag gärna gör.

Bland det mest berikande jag gjort var att studera spanska utomlands i Spanien två gånger, första tillfället var i Salamanca, det andra i andalusiska Málaga (där jag läste på språkskolan Malaca Instiuto med Blueberry Språkresor). Mina erfarenheter från utlandsstudier har gett mig, förutom språkkunskaper också nya upplevelser, möten och kamrater. Att läsa ett språk i landet det talas ger en otrolig utveckling språkligt och du kommer ganska snart in i alltifrån hur du beställer in mat på restaurangen till hur du frågar efter en viss gata. Framför allt får du också en viss förståelse för hur språket används ”utanför skolboken”.

Det är verkligen något speciellt med att studera utomlands, det får en att växa som människa och överträffa sig själv på olika sätt.

Under mina veckor på Blueberry College & Universitet kommer jag att få ta del av de olika delarna av verksamheten och hjälpa kollegorna med diverse uppgifter. Jag ser fram emot min tid hos Blueberry där jag förhoppningsvis kommer lära mig mycket men också kan bidra med mina kunskaper och kreativitet.

Saludos!

Daniel

 

Blueberry