Fem länder väl värda ett besök

Per Liestam, 7 nov, 2013

Lonely Planet släppte för några dagar sedan listan på de 10 länder som är mest sevärda under 2014 och ser man på… vi erbjuder språkresor, volontärresor och högre studier till fem av dessa länder!

Brasilien

Som nummer ett på Lonely Planets lista hittar vi Brasilien. Under sommaren 2014 kommer landet vara ett mecka för den fotbollsintresserade när VM drar igång. Är du inte intresserad av fotboll så har Brasilien otroligt mycket mer att erbjuda. Vad sägs om kritvita stränder, äventyr i djungeln, färgsprakande karnevaler och fantastisk mat? Ta chansen och åk till Sydamerikas största land och lär dig portugisiska!

Skottland

Vill du inte åka riktigt så långt bort så kan du åka till Skottland, en pärla bara två timmar bort med flyg, och plugga engelska. Skottland kommer in som trea på Lonely Planets lista och inte är väl det konstigt? Landet stoltserar med den vackra huvudstaden Edinburgh med alla dess festivaler, storstaden Glasgow, ett vackert landskap och Ness-monstret!

 

Mexico

Vad sägs om härliga Mexico som har tagit sig till sjätte plats på listan?! Här kan du läsa spanska i Puerta Vallarta eller charmiga Playa del Carmen. Som student i Puerta Vallarta tar en av skolans utflykter dig till byn Tequila där den världsberömda drycken med samma namn produceras.

Är du skoltrött och känner att du vill göra något annat? Då kan du ta chansen att delta i en dyk- och forskningsexpedition för att bevara det mesoamerikanska barriärrevet, vid Mexikos Yucatanhalvö. Arbetet som volontärerna utför är enormt viktigt för att bevara korallrevet och görs under överseende av projektets personal som arbetar under ett speciellt forskningstillstånd.

 

Seychellerna

När man beskriver Seychellerna ploppar ord som paradis och ”perfect-picture” upp i huvudet. Hur skulle det kännas att arbeta som volontär i ett paradis? Att varje dag vakna upp till kritvita stränder, turkost hav och strålande sol och samtidigt känna att man gör nytta för vår planet? Jag kan tänka mig att det skulle vara som i en dröm! Att sedan välja mellan att ta del av en naturvårdsexpedition eller en dyk- och forskningsexpedition är väl desto svårare…!

 

Malaysia

Sist men inte minst och som nummer 10 på Lonely Planets lista så hittar vi fantastiska Malaysia! Här finns allt! Miljonstaden Kuala Lumpur med Petronas Towers, paradisön Langkawi, gigantiska Kek Lok Si Temple på Penang och vackra Mount Kinabalu på Malaysiska Borneo.Ta chansen och läs en study abroad eller ta din kandidatexamen på Swinburne University på Borneo eller på Monash University i Kuala Lumpur. Ett jättebra sätt att ta del av en annan kultur och en unik merit att ha på CV:t. Och… jag höll nästan på att glömma: det kommer att bli ditt livs äventyr!

Per Liestam

Previous Marketing Manager