Att drömma om en karriär inom underhållningsbranschen är inte särskilt ovanligt. Jag hade själv en period då jag eftersträvade en karriär som skådespelerska. Efter mina tre år på estetisk linje insåg jag dock att det kanske inte var något för mig trots allt. Istället för en enkelbiljett till Hollywood blev det en språkresa till Edinburgh. Inte riktigt lika glamoröst eller, på pappret, lika äventyrligt men jag har aldrig ångrat det beslutet. Allas drömmar ser olika ut.


Vi möter många studenter som väljer att satsa på sina drömmar, oavsett var de leder. Ibland når man dit, ibland förändras drömmarna och man hittar ett annat mål och ibland måste man erkänna sig besegrad. Oavsett så tänkte vi idag bjuda på några ”success stories” om folk som vågat följa sina drömmar och fått utdelning.

Jason – bilden kommer från JMC’s hemsida.

Fick drömjobbet i Hollywood

Jason Endfields lämnade JMC Academy i Australien 2010 och flyttade till Hollywood för att följa sin dröm. Med en Bachelor of Entertainment (Business Management) i bagaget sökte han jobb på Untitled Entertainment, ett företag som representerar storstjärnor som Ashton Kutcher, Madonna och Naomi Watts. På kontoret i Beverly Hills arbetar Jason med att se till att skådespelare och sångare har nya spännande projekt på gång. Han har även startat ett mindre företag för att hjälpa australiensiska talanger som söker lyckan i LA.

I en intervju med skolan betonar Jason hur viktiga lärarna på JMC varit för hans utveckling. De är engagerade, inspirerande och delar mer även gärna med sig av sina egna erfarenheter från branschen. Kunskaper som varit ovärderliga i hans jobbsökande. Det handlar i slutändan inte bara om en förståelse för de teoretiska, utan även om hur man för sig och vad som krävs för att lyckas. Att JMC Academy dessutom är en välkänd skola över hela världen ledde till att han fick en plats på kontoret i Beverly Hills.

Jason passar också på att ge ett tips till andra som eftersträvar liknande jobb: ”If you want a successful career in the entertainment industry in Australia or overseas, then you should consider a qualification at JMC Academy.”

Vem tittar när du uppträder?

Spelar med Jessie J

Phil Simmond var med om det som alla som någon gång spelat musik drömt om. Phil var student på Tech Music School i London och stod på scenen under en av skolans konserter. I publiken fanns Jessie J’s producent som blev mycket imponerad över vad han såg.

Tech Music School har ett väldigt gott rykte i branschen och de har bra kontakt med agenturer, skivbolag och producenter. Tänk på att du aldrig vet vem som står i publiken och tittar på just dig!

Här kan du se Phil uppträda tillsammans med Jessie J på scen.

Sandra har följt sin dröm. Ska du följa din?

Fotograferar i Santa Barbara

Trots att hon hade både utbildning och jobb så drömde Sandra Berntsson om en karriär som fotograf. Efter att ha blivit inspirerad av en väns vistelse i San Diego bestämde hon sig för att följa sina egna drömmar och söka in till Santa Barbara City College. Det var ett sätt att komma bort och prova på någonting helt nytt.

Hon studerade fotografi och fick under sommaren möjlighet att göra praktik på tidningen Independent. Hon har flera fotojobb inbokade och håller nu på att skapa sig ett namn på andra sidan atlanten.

Sandra har ett tydligt meddelande till alla som vill men ännu inte vågat: ”Gör det! Ingenting är omöjligt! Det har jag fått erfara. Har du viljan, motivationen och goda vänner som tror på dig, så har du allt vad som krävs. Jag lämnade mitt trygga hem till något helt okänt och vågade.”

Våga ta klivet

Oavsett vilka drömmar det är du bär inom dig så är det aldrig försent att uppfylla dem. Ibland är det svårt, ofta är det läskigt men när man väl vågat finns det ingenting som går upp mot den känslan. Det handlar bara om att våga. Sedan spelar det egentligen inte roll vad själva drömmen är. Vissa har storslagna drömmar, andra nöjer sig med något mindre. Det finns inga rätt eller fel. Det gäller bara att ta klivet.

Vad drömmer du om?

Per Liestam

Previous Marketing Manager