Följ Fridas väg mot Mount Everest Base Camp – dag 10

Per Liestam, 7 dec, 2012

Redo att börja vandra igen!

Måndag 22 oktober – dag 10
(Till Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8, Dag 9)

Nu mår jag bättre efter att ha knaprat i mig fler piller under kvällen och natten. Denna morgon är det Tommys tur att bli sjuk. Stackarn, men han kämpar på.

I samlad trupp börjar vi knata den 500 höjdmeter långa dagsetappen. Första 200 höjdmetrarna går riktigt bra. Vi äter lunch i Thokla. Lars-Ove är på väg att svimma när han börjar äta sin lunch. Han får hjälp ut från restaurangen och mår snabbt bättre när han får frisk luft. Efter lunch går det uppåt, uppåt, uppåt i 200 höjdmeter. Puh, tungt! Sista 100 höjdmetrarna planar ut och det går lättare att gå.

Vinden är kall och det är lätt att börja hosta efter att ha andats in mycket kall luft. Just innan kl 16 är vi framme i Lobuche på 4910 möh. Kallt! Jag byter om till dunjacka för att få igång värmen. Febern är inte helt borta än. Jag tar en till paracetamoltablett till middagen. Aldrig knaprat så här mycket tabletter förut, men vad gör man inte för att orka ta sig upp till Base Camp. Mina händer mår inte helt bra heller. Redan i Namche efter första acklimatiseringsdagen fick jag små blåsor på båda handflatorna. Jag misstänker att det är någon sorts värmeblåsor. Konstigt här uppe i kylan! Blåsorna har inte försvunnit än och nu har de börjat klia nattetid. Ouch! Ska prova att lägga på Idomin-salva ikväll. Hoppas det hjälper!

I morgon måste jag vara pigg. Planen är att vi ska vandra till Everest Base Camp. Äntligen! Snart där. Det blir en lång dag från kl 6-17.

Fortsätt till dag 11.

Per Liestam

Previous Marketing Manager