Följ Fridas väg mot Mount Everest Base Camp – dag 16

Per Liestam, 17 dec, 2012

Söndag 28 oktober – dag 16
(Till Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7Dag 8Dag 9Dag 10Dag 11Dag 12Dag 13Dag 14, Dag 15)

Idag har det gått långsamt att vandra. Vi åt frukost vid kl 8 och började dagens tre timmarsvandring vid 9-tiden. Både armar och ben kändes helt orkeslösa. De hade redan avslutat vandringen och gått i viloläge. Det varierar mellan uppförs- och nerförsbackar idag. När vi har vandrat mer än halvvägs och ska påbörja den sista långa stigningen (innan vi är tillbaka i Lukla) blir jag tvungen att vila lite.

En välförtjänt kaka.

Jag känner mig lite konstig och försöker få i mig nötter och russin. Jag ska precis öppna en yoghurtmüslibar när Mona, Lars-Ove och Prem kommer ifatt Lina och mig. Då börjar mitt huvud snurra och illamåendet tar vid. Jag slänger mig ner på knäna vid vägrenen, beredd ifall jag behöver spy ( vilket jag inte gör). Istället ät det (vrål)hungern som spökar igen. Imorse var jag riktigt hungrig vid frukosten. Jag åt ägg och toast, men det var tydligt inte tillräckligt mättande.

Jag sitter vid vägkanten och trycker i mig min yoghurtbar och dricker stora klunkar vatten medan bärare och nyanlända vandrare passerar förbi. Det hjälper och illamåendet försvinner. Vi traskar vidare i lugn takt och tar oss hela vägen upp till Lukla. Lina är snäll och bär min ryggsäck. Vi checkar in på samma lodge där vi åt lunch första vandringsdagen. Eget badrum på rummet, vilken lyx! Jag sparar duschningen till Kathmandu så att jag kan njuta ordentligt med varm dusch. Jag har inte duschat på två veckor, så här äcklig har jag aldrig varit förr! I morgon blir det först dusch, sedan massage och därefter en välförtjänt öl. Längtar! Innan dess ska vi bara överleva flygningen Lukla – Kathmandu först. Det kommer gå perfekt!

Vidare till dag 17.

Per Liestam

Previous Marketing Manager