Följ Fridas väg mot Mount Everest Base Camp – dag 9

Per Liestam, 6 dec, 2012

Inte mycket att ta kort på från sjukstugan. Men här är i alla fall utsikten.

Söndag 21 oktober – dag 9
(Till Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Dag 5Dag 6Dag 7, Dag 8)

Acklimatiseringsdag 2 = sjukdag! Vilken lycka att det är acklimatiseringsdag, annars hade jag inte kommit många steg idag.

Jag stiger upp till frukost, men får inte i mig så mycket. Det äldre paret ska också stanna kvar på lodgen för att vila medan de övriga ska gå en vandring på 300 höjdmeter. Min rumskompis Lina ska också vandra, men hon blir magsjuk vid frukosten. Trevligt med sällskap i sjukstugan! :)

Vi sover hela förmiddagen och vid lunch är Lina för svag för att ta sig upp till restaurangen. Jag gör ett tappert försök att få i mig lite soppa i sällskap av Mona och Lars-Ove. Jag tar med soppa och Coca-Cola tillbaka till rummet åt Lina. Mona kommer förbi med knäckebröd, vilket blir räddningen för både Lina och mig. Underbara knäckebröd! Hädanefter kommer jag att ha med mig knäckebröd på alla mina resor.

Till middagen börjar jag må lite bättre och får i mig lite mat samt orkar prata med de andra. Även Lina har tagit sig upp ur sängen. Jag har knaprat Ipren under dagen, men får även paracetamol av guiden Mahesh. Under dagen har jag tvivlat flera gånger på om jag kommer att komma längre uppför berget. Tungt när man är sjuk!

PS. 22 grader i rummet under dagen när solen lyste på.

Fortsätt till dag 10.

Per Liestam

Previous Marketing Manager