Följ Fridas väg mot Mount Everest Base Camp – dag 1

Per Liestam, 26 nov, 2012

Mitt namn är Frida, 27, och jag har jobbat här på Blueberry i 2,5 år. Förutom språk och arbete jobbar jag även med volontärresor. Med ett stort resintresse och bakgrund som utbildad resekonsult gillar jag resor av det mer äventyrliga slaget. Denna gång går resan till Nepal där jag under två veckors tid kommer att vandra till Mount Everest Base Camp. Vill du också vandra till Everest Base Camp och samtidigt kombinera det med en volontärresa?

Träning är A och O när man ska bestiga berg.

Lördag 13 oktober (egentligen 14 oktober då den är kl 2 på natten i skrivande stund) – dag 1

Denna resa har varit planerad sedan januari. Tiden rusar som vanligt iväg väldigt fort och jag har inte hunnit med så mycket förberedande vandring som jag hade trott. Däremot så har jag deltagit i mitt första Triathlon (sprintdistans – 750 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning) under sommaren. Så lite träning har det allt blivit! Sex veckor innan avresa började jag inse att resan till Mount Everest Base Camp närmade sig – med stormsteg – och att jag borde förbereda mig på riktigt. Två veckor innan avresa började resan kännas allt verkligare och paniken kom smygandes lite smått. (Tips! Läs inte på för mycket om eventuella små och farliga flygplatser som kan vara en del av resan.) Jag googlade fram reseberättelser som hjälpte med mycket när det gällde packlistan, men de bidrog även till nervositeten. Främst för att det är svårt att föreställa sig vad man har att vänta innan man är på plats.

Senaste två veckorna har olika packningslistor gåtts igenom, utrustning inhandlats och en hel del mental förberedelse har behövts. Idag var det så äntligen dags och jag fick skjuts av min pojkvän till Arlanda i morse för att starta mitt tre veckor långa äventyr.

Mycket tid att fördriva i Doha.

På planet hamnade jag att sitta bredvid Lina och Jimmy, två kompisar från Jämtland, som också skulle med på samma resa. På samma rad satt även den trevlige Huddingekillen Johan som skulle resa till Seoul. Vi fyra hängde ihop på Dohas flygplats där vi fick vänta i ca 7 timmar som blev till 8 vid en försening. Kul med sällskap under en så lång väntan! Dohas flygplats är för övrigt inte så mycket att hurra för. En bra bok, ett sudokuhäfte eller gott sällskap är att rekommendera. Nu är vi uppe i luften med nosen riktad mot Kathmandu. Tröttheten har smygit sig på mig för längesen och vill nu att jag blundar så att jag orkar upptäcka Kathmandu i morgon.

Fortsätt till Dag 2.

Per Liestam

Previous Marketing Manager