ICM Sydney erbjuder utbildningar inom Business, Event, Hospitality, International Tourism, Property Services, Retail Services samt Sports Management. Du studerar med studenter från över 40 olika länder och bor nära stranden vid populära Manly Beach i Sydney. Marcus Lindblom läste en Bachelor i Hospitality på skolan och beskriver tiden där i en kort intervju.


marcus-2-225x300

Hur var din tid på utbildningen och skolan?

Helt klart den bästa tiden i mitt liv med massor av utmaningar, glada minnen och framförallt vänner för livet. Valde att läsa en Bachelor of Business Management med Hospitality som inriktning. Framförallt så var det kompetensen hos våra lärare som var den största fördelen samt att klasserna var aldrig större än 80 personer, oftast 20-30. Gemenskapen blev också någonting speciellt eftersom vi var runt 1000 elever på skolan, snart så kände man igen de flesta på skolan, speciellt de inom samma studieområde. Gott om sociala aktiviteter och arbetsmöjligheter utanför skolan, eftersom skolans läge är en av de absolut bästa jag sett i Australien.

Stannade du kvar och arbetade efter studierna?

Jag stannade endast några månader, men jobbade som servitör på en av de bästa restaurangerna i området.

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag inom Hilton som Assisterande Food & Beverage Manager för Hilton Athens, Greece. Vår F&B Manager är för närvarande på mammaledighet, så jag ansvarar för avdelningen med över 80 anställda och 4 restauranger, room service and konferens. Tidigare inom Hilton var jag även på Hilton London Metropole genom Hilton’s General Manager Graduate Trainee Programme “Elevator”.

Har du haft användning av din utbildning?

Självklart, välrenommerad utbildning som står sig mycket bra i konkurrens med andra skolor.

Känner du att du har haft nytta av att ha studerat utomlands?

Otroligt mycket, att studera på engelska har gett mig självförtroendet och kunskapen att jobba professionellt med engelska som språk, vilket har öppnat många dörrar för mig.

Vad var det bästa med att studera utomlands?

Att möta människor från hela världen, kunna resa när man studerar och uppleva en annan kultur.

Vad tar du med dig av upplevelsen?

Många nya bästa vänner, ett kontaktnät som sträcker sig över hela världen, samt oerhört många fina minnen.

Läs mer om ICM Sydney här!

Sofia Eriksson

Senior Admissions Specialist