Isabelle Lindahl vände sig till Blueberry när hon ville studera utomlands på California State University Fullerton i Kalifornien. Idag jobbar hon själv som Key Account Manager på Blueberry och ansvarar för att hjälpa studenter till många av våra college och universitet i USA, Australien och England. Här berättar Isabelle om sin resa, hur hon har växt som person efter utlandsstudierna och självklart hur det är att bo i Orange County!


Isabelle Lindahl
Isabelle Lindahl

Hej Isabelle! Varför valde du att studera på CSU Fullerton?

Jag ville studera i Kalifornien. Jag ville vara nära vattnet och samtidigt få bra utbildning. Jag valde mellan flera skolor men fastnade för CSU Fullerton, bland annat på grund av läget. Jag var en del i Kalifornien som liten och nu ville jag uppleva det som vuxen. Mitt eget universitet i Sverige erbjöd inte någon utbytesplats dit så jag tog hjälp av Blueberry som också rekommenderade CSU Fullerton för mig.

Vilka kurser läste du?

Jag läste marknadsföring och management. Min favorit var definitivt Internet Marketing Strategies. Den kursen var väldigt praktisk och kändes väldigt internationellt. Riktigt bra lärare också! Överlag kändes det inte för akademiskt och allt var väldigt uppdaterat.

Hur skulle du beskriva universitet?

Campuset är stort, fräscht och modernt. Det är väldigt bra atmosfär med mycket fina sportfaciliteter som gym och pool. Det är hela tiden en personlig känsla och lärarna vet vad man heter, det är en skön känsla!

Business-skolan på CSU Fullerton
Business-skolan på CSU Fullerton

Hur är Orange County att bo i?

Det är väldigt fina miljöer och nära till både fantastiska stränder och Downtown LA. Det finns obegränsat med aktiviteter att göra, som till exempel hiking och cykling. Det känns mer lugnt och avslappnat än Los Angeles men det finns många härliga uteställen! Här kan du surfa och hänga nere på stranden vid Newport Beach och sen gå upp till en uteservering och fortsätta kvällen där. Passa er för den ökända drinken Adios bara, du blir blå om tungan!

Var bodde du och hur gjorde du för att hitta boende?

Jag bodde en minut från Campus rakt över gatan. Boendet fixade jag på plats efter att ha tagit in på hotell de första nätterna. Det var väldigt lätt att hitta boende och CSU Fullerton hjälpte oss att tipsa om bra områden och lägenheter.

Bodde du själv eller med andra?

Vi bodde 5 svenska tjejer i en trea. En tjej lärde jag känna via Blueberry innan jag åkte, men annars kände ingen varandra sen tidigare.

Vi hade en härlig pool där jag bodde!
Vi hade en härlig pool där jag bodde!

Är det stor skillnad på att studera på universitet i USA jämfört med Sverige?

Ja, skolsystemet är väldigt annorlunda. Man har inte en stor sluttenta på samma sätt som i Sverige, utan fler moment under tiden och flera kurser samtidigt.

Hur såg en vanlig skoldag ut för dig?

Det var ganska mycket eget arbete, jag kanske hade i snitt 2-3 timmars lektioner om dagen. Det beror lite på hur man lägger upp sitt schema. I USA har man lite mer möjlighet att påverka hur veckoschemat ska se ut under terminen beroende på vilka kurser man väljer. Jag satte mig ofta i biblioteket eller la mig i gräset på Campus.

Vad gjorde du på fritiden?

Jag surfade en hel del och åkte på weekends till andra delar av Kalifornien. Jag ville se så mycket som möjligt! Det finns mycket fina parker att springa i. Varje onsdag hade alla studenter barhäng på en lokal pub som hette Brians!

Vilka platser är ett absolut måste att besöka i närheten?

”Top of the World”, som är en utsiktsplats i Laguna Beach. Riktigt vackert! Hollywood-skylten måste man förstås besöka också! Självklart alla stränderna, mina absoluta favoriter är de mysiga små vikarna längs Laguna Beach.

Vad är ditt bästa minne från din vistelse?

Mitt bästa minne är från Grand Canyon. Att sitta på en klippa, se solen gå ner över de vackra och magiska bergen, skåla i mousserande och lyssna på musik är något jag kommer minnas för livet.

Fantastiska Grand Canyon!
Fantastiska Grand Canyon!

Vad var den största överraskningen under din vistelse?

Att det var så otroligt roligt att studera, man fick verkligen en nystart i pluggandet!

Var det något som inte var som du hade tänkt dig?

Egentligen inte, jag visste inte vad jag skulle ha för förväntningar innan jag åkte utan såg mer min utbytestermin som ett äventyr.

Vad har du haft mest nytta av efter att du kom hem från utlandsstudierna?

Jag utvecklades väldigt mycket som person! Jag blev säkrare på mig själv, blev mycket bättre på engelska och fick dessutom nära vänner som jag fortfarande har bra kontakt med!

Har du några tips till andra som är sugna på att studera utomlands?

Åk! Du kommer inte att ångra dig. Var öppen för att testa på nya saker, ta chansen att samla på dig minnen för livet. Det är extra roligt att jag i min roll på Blueberry nu kan hjälpa dig förverkliga din dröm!

Vill du veta mer om CSU Fullerton? Läs mer här.

Per Liestam

Previous Marketing Manager