Jobba i Kanada

Per Liestam, 16 jan, 2012

God måndag på er!

I dag på morgonen var min kollega Frida och jag på Kanadas ambassad för att få information om det arbetstillstånd som svenska medborgare (i åldrarna 18-30 samt bosatta i Sverige) kan söka för att jobba upp till 12 månader i Kanada. Vi blev väldigt väl mottagna och är nu väl rustade för att hjälpa folk som vill i väg och jobba i Kanada. Jag blev på nytt övertygad om att Kanada måste vara ett av världens vänligaste länder. Jag har aldrig varit där, men det ligger på min tio-i-topp-lista över länder att besöka. Nu har jag fyllt 30 för ett bra tag sedan, så jag kan inte köra ett jobbår bara så där, men jag kommer absolut att åka dit som turist framöver.

För ett tag sedan skrev jag om att Jobba i Nya Zeeland, ett av världens häftigaste länder, enligt mig. På Blueberry har vi redan fått in flera ansökningar till Work & Travel i Nya Zeeland och det är med spänd förväntan vi lanserar samma typ av program i Kanada. Vi pratar om hjälp att söka jobb inom främst turism och service, både året-runt-jobb och säsongsarbete, t.ex. skidlärare, liftvakt och hotell & butik. På ambassaden berättade de att de får in många ansökningar från tjejer och killar som säsongar omväxlande i Australien, Norge och Kanada. Tänk dig att jobba som surfinstruktör i Australien ena veckan, för att lära ut snowboardkonster veckan efter…  Jag kan inte fatta att inte fler ungdomar tar chansen och åker i väg på ett jobbår – det är en fantastisk chans som faktiskt inte kommer tillbaka, för en dag är man för uppbunden, har för fullt upp med studier eller är för gammal…

Nåväl, det passar inte alla, men om du är nyfiken på världen i allmänhet och på Kanada i synnerhet, har fyllt 18 men ännu inte 31 och har lite tid över – just go!

Läs mer om de två olika typer av jobbprogram som Blueberry erbjuder och kontakta gärna Frida eller mig för att veta mer om att jobba i Kanada.

 

Per Liestam

Previous Marketing Manager