Jorden runt med hjälp av bloggar

Per Liestam, 2 mar, 2009

Saknar du inspiration när det gäller att bestämma dig för vart du ska åka och plugga/jobba eller är du nyfiken på hur ditt nya liv i Skottland/Australien/Japan kommer att bli? Ta då och surfa in på Aftonbladets bloggtips: ”Jorden runt på 60 bloggar”. Här finns länkar till 60 utlandssvenskars bloggar, från  Carina som jobbar i Glasgow till Lena som pluggar i Kyoto. Det är fantastiskt med bloggar. Nuförtiden kan man sitta hemma i sovrummet med laptopen i knät och få så gott som minutaktuella uppdateringar från andra sidan jorden.

Så låt dig inspireras av dessa människors upplevelser. Bloggarna ger antagligen en ganska bra bild av verkligheten också. Det är inte bara glitter och glamour att studera eller arbeta utomlands. Även i Sydney blir det vardag och man kan bli arg på chefen likaväl på jobbet i Edinburgh som i Stockholm. Det kan vara skönt att läsa om, i kontrast till alla käcka och rosenröda reseskildringar man ser i reklamsammanhang.

När du väl hittat den där inspirationen, eller om du behöver hjälp på traven, hör av dig till oss på Blueberry så ska vi se om vi kan skicka iväg dig till dina drömmars resmål. Konceptet blogg fanns inte när alla vi som jobbar här först var ute på äventyr, men vi berättar gärna: Stefan som tragglat tyska verb i Lindau, Lina som varvat spansk grammatik med sangria i Barcelona, Hanna som dansat i Senegal, Johan som testat samtliga (?) pubar i London, Eva som varit ”Aussie in Adelaide”, Annelie som just nu besöker Universal Studios i Los Angeles (och våra skolor på västkusten) och jag själv, Jenny, som undervisat peruaner i engelska med inkaleden som belöning. Vi ser fram emot att höra av dig!

Per Liestam

Previous Marketing Manager