Kombinera dina språkstudier med annat

Per Liestam, 12 mar, 2014

Vi tjatar ofta om att det bästa sättet att lära sig ett språk är att studera det i landet där det talas. Det är inte så konstigt.

Genom att spendera tid i landet har du språket runt omkring dig hela tiden och vardagen bjuder på många chanser att träna dina språkfärdigheter, oavsett om du beställer någonting på en restaurang, ska köpa en bussbiljett eller om du behöver fråga om vägen.

Kombinera språkkursen med spännande utflykter.
Kombinera språkkursen med spännande utflykter.

När man är nybörjare räcker det oftast med att fokusera på språket för att man ska komma igång och göra stora framsteg snabbt. När man har läst ett språk tidigare (även om det inte är så mycket) kan det dock ibland vara trevligt att kombinera de renodlade språkstudierna med någonting annat.

Flera skolor erbjuder kombinationer av språkstudier med andra ämnen. En av språkskolorna som har allra mest att välja mellan är skolan Babilonia i Taormina på Sicilien. En riktig pärla!

Skolan har blivit utsedd till Italiens bästa språkskola och deras innovativa kurser och kompetenta lärare är en av anledningarna till detta.

Även om du självklart lär dig mycket genom vanliga lektioner så tillför extravalen ytterligare till din språkutveckling. Du får praktisk användning för språket och kombinerar man det med ett ämne man är intresserad av så gör man nästan alltid snabbare framsteg.

Vad man väljer att kombinera med är mindre viktigt. Det kan vara någonting som ger ytterligare färdigheter på CV:t, eller så kan det helt enkelt bara vara någonting som man tycker är kul. Som vinprovning, matlagning, golf eller keramik.

Babilonia erbjuder även dykkurser då de har fördelen att befinna sig på en ö som passar sig för det ändamålet. Man kan välja att ta dykcertifikat eller om man redan har det så kan man kombinera italienskan med dyk på eftermiddagarna.

Matlagningskursen lockar.
Matlagningskursen lockar.

Mig lockar huvudsakligen matlagningskurserna. Det finns något romantiskt över att kombinera italienskastudier med matlagning och dessutom är Italien världsberömt för sina fantastiska råvaror. Det riktigt vattnas i munnen bara man tänker på det.

Ett annat populärt val är att kombinera italienskastudier med golf – både för nybörjare och de mer erfarna. Är du nybörjare kan du ta lektioner med en erfaren instruktör – har du golfvana ingår greenfee på en fantastisk bana vid foten av vulkanen Etna på Piccolo Golf Club. Visst ser det maffigt ut?

Som sagt – det finns hur mycket som helst att välja på. Andra skolor som erbjuder roliga tillval är till exempel Rennert i New York  (med dans, film, musik eller mode på schemat). Eller BLS i Bordeaux som också erbjuder franska tillsammans med vinprovning. Eller vad sägs som att kombinera en konversationskurs i japanska med att lära sig att rita och skriva manga via språkskolan Kudan i Tokyo?

Jag rekommenderar verkligen att du tittar på vilka alternativ du har till att kombinera dina språkstudier med någonting annat. Det kan verkligen ge en extra dimension till dina studier.

För frågor kring Babilonia på Sicilien kan du kontakta min kollega Vera på vera@blueberry.nu!

Per Liestam

Previous Marketing Manager