För en dryg månad sedan återvände jag från en tre veckor lång turné av Australien. Under min tid down under besökte jag merparten av de universitet och college som vi jobbar med på Blueberry vilket var en helt fantastisk och lärorik upplevelse.


En av de skolor som imponerade mest på mig var APM College of Business & Communication och hade jag varit 20 år igen och återigen ställd inför valet att välja en högskoleutbildning så hade APM definitivt varit ett het alternativ.

Välj mellan Brisbane och Sydney

Sydney är perfekt för den som älskar vatten.
Sydney är perfekt för den som älskar vatten.

Om du skulle studera på APM har du möjligheten att välja mellan både Brisbane och Sydney. Ett ytterst angenämt dilemma. Men skulle du ha problem att välja finns det faktiskt möjlighet att dela upp studierna på de båda studieorterna. En fantastisk möjlighet för dig som önskar att se mer av Australien under tiden du pluggar.

De flesta svenskar har en ganska bra uppfattning om Sydney. Ständerna Manly och Bondi beach är världskända surfing hot spots och det är troligtvis inte många städer i världen som andas mångkultur på samma sätt som Sydney. Här finns verkligen hela världen representerad i form av mat, människor och kultur.

Brisbane är Australiens tredje största stad och här bor cirka 1,7 miljoner människor. Med en tredjedel av invånarantalet i Sydney så brukar Brisbane kallas för en liten storstad. Här finns allt som storstadsälskaren kan tänka sig vara ute efter så som shopping, restauranger och uteliv men trots detta så kännas Brisbane mer familjär och mer personlig än vad storstäder tenderar att göra. Sedan är klimatet här Australiens bästa. Varma somrar varvas med milda vintrar och här lyser (nästan) alltid solen.

Få din bachelor degree på bara två år

På APM har du möjlighet att skaffa dig en kandidatexamen eller en bachelor som det heter på engelska. De inriktningar du har att välja på är marketing, public relations och event management. Vanligtvis tar det tre år att ta en bachelor men på APM har du faktiskt möjligheten att studera med ett högre studietempo och på så vis få ut din bachelor på bara två år. En suverän möjlighet för dig som snabbt vill komma ut i arbetslivet och praktisera det som du lärt dig på utbildningen.

Utöver bachelorutbildningar så erbjuder APM även en sex månaders diplomutbildning i marketing. Denna kurs är perfekt för dig som är intresserad av marketing men som kanske inte vill läsa en hel bachelor. Skulle du dock efter avlagd examen vara sugen att fortsätta med marketing så har du möjlighet att söka in på bachelorprogrammet och då tillgodoräkna dig det första året.

I Brisbane delar APM lokaler med de andra THINK-skolorna.
I Brisbane delar APM lokaler med de andra THINK-skolorna.

Stor möjlighet att få jobb efter studierna

Med en utbildning från APM är det högst sannolikt att du snabbt kommer ta dig in på arbetsmarknaden eftersom hela 91 % av de som examineras här får jobb direkt efter avlagd examen. Vad det är som gör att studenter från APM är så pass attraktiva på arbetsmarknaden är främst utbildningens fokus på att maximera studenternas anställningsbarhet. Detta åstadkoms genom att utbildningen utformats i nära samarbete med för studenterna relevanta branscher. I och med det här samarbetet förses de som studerar här med en utbildning som faktiskt efterfrågas. En filosofi som fler college och universitet borde anamma.

Vidare har alla föreläsare på APM själva arbetat inom det ämne som de undervisar i vilket innebär att de har förmågan att koppla teori till praktik i sin undervisning. Detta är också något du som väljer att studera här själv kommer få möjligheten att göra. Under terminerna tre och fyra kommer du att praktisera det du hittills lärt dig under din utbildning två dagar i veckan. Detta medför att du som student får praktisera dina förvärvade kunskaper samtidigt som du lär dig nya saker som bara är möjligt på en arbetsplats. Dessutom har du relevant arbetslivserfarenhet att sätta på ditt CV vilket är något som långt ifrån alla nyutexaminerade kan skryta med.

Nya, fräscha lokaler

Lokalerna i Brisbane.
Lokalerna i Brisbane.

Under den senaste tiden så har APM genomgått stora förändringar. Den största av dem alla är att APM i både Sydney och Brisbane har flyttat till nya lokaler vilket inneburit att idag är både undervisning på skolan samt dess faciliteter i absoluta toppklass. I Sydney har flytten gått från North Sydney till the Rocks vilket skulle kunna likställas med en flytt från Farsta till Stureplan. The Rocks ligger så centralt du kan komma i Sydney och här finner du Sydneys två mest kända landmärken, Harbour Bridge och Operahuset.

I Brisbane huserar APM numera vid Story bridge norra brohuvud med utsikt över Brisbane river. Skolan har en underbar atmosfär och mycket energi har lagts på att miljön skall vara både inspirerande och kreativ.

Vill du veta mer om att studera på APM? Kontakta då mig på axel@blueberry.nu eller ring 08-4426760. Vi hörs!

Axel Magnusson

Previous Area Manager