Läs spanska på Malaca Instituto

Per Liestam, 4 jun, 2014

För några veckor sen så åkte jag ner till Spanien och besökte vår partnerskola Malaca Instituto i Malaga. Värmen slog emot mig när jag landade och det kändes fantastiskt att vara i Spanien!

Malaca Instituto ligger i Malagas östra förorter och med tåg och taxi tar det inte mer än 20 minuter att ta sig från flygplatsen till skolan. Väl framme blev jag väldigt imponerad och trodde nästan att jag kommit fel! Club Hispanico, skolans residens, är en byggnad som från början skulle bli ett hotell, men som istället blev Malaca Insitutos studentresidens. Residenset har fem våningar och en reception som är bemannad dygnet runt. Rummen varierar i storlek, men alla rum har privat badrum. Vill man så kan man lägga till en slant för att få ett rum med balkong eller en studio med kokvrå.

IMG_4029
Skolan.

Skolan hade varit vänliga nog att ordna ett rum åt mig på Club Hispanico och utsikten från min balkong var fantastisk och rummet väldigt fräscht. Än mer imponerad blev jag när jag blev rundvisad på skolans område. Pool och restaurang (där du äter dina måltider om du bokat t ex halvpension) hittar du mindre än en minut från entrén till residenset och ytterligare en minut så är man inne i skolan. Skolan har 25 klassrum med AC och ett flertal terrasser där man kan sitta och plugga, om man inte hellre väljer att gå till stranden som ligger tio minuters promenad från skolan.

Skolan tar fram sitt eget kursmaterial som utformas av lärare med stor erfarenhet av att lära ut spanska som andraspråk. Av de 25-30 lärarna så har runt 15 arbetat på skolan i över 20 år och de stormtrivs! Man har även utvecklat kursmaterial speciellt för ungdoms- och seniorkurserna.

Vill man som student inte bo på residenset så erbjuder skolan även boende i värdfamilj eller delad lägenhet. De delade lägenheterna är uppdelade i två kategorier: A och B. A-lägenheterna ligger cirka tio minuters promenad från skolan och här har du tillgång till pool mellan maj och september. B-lägenheterna ligger cirka 30 minuters resväg från skolan. Du kan välja att bo i enkel- eller dubbelrum.

Vad gör man på fritiden då?

Skolan har två personer som endast arbetar med att ordna olika aktiviteter för skolans studenter. Första dagen på skolan, efter att du gjort ditt språktest, så tar skolan med dig på en rundtur runt Malaga så att du får chans att lära känna staden. Utöver detta kan du välja att delta i t ex matlagningskurser, åka på en weekendtrip till Córdoba, Sevilla eller Granada, dansklasser, videokvällar, båtturer… Listan kan göras lång! Vill man hellre hitta på saker på egen hand så ligger stranden med en ändlös radda av restauranger tio minuter från skolan och in till Malaga tar du dig enkelt med buss eller taxi.

Malaga blev snabbt en favorit för mig och nu drömmer jag mig dagligen bort till värmen, de fantastiska stränderna och den goda maten !

Maila mig gärna om du vill veta mer om skolan, jag nås på johanna@blueberry.nu, eller ring 08-4426760.

Per Liestam

Previous Marketing Manager