I höstas blev jag inbjuden till London South Bank University (LSBU). Universitetet är beläget i det trendiga området South Bank, alldeles söder om Themsen och ett stenkast från London Eye och många kulturella attraktioner.


På universitetet mötte jag flera studenter vars ambition är att kombinera studier med arbete eller entreprenörskap, något som även lärarna uppmuntrar i allra högsta grad. I november öppnades dörrarna till det nybyggda Student Centre där bland annat skolans studentkår håller till. Här umgås och studerar studenterna tillsammans samtidigt som de får tips och råd om bland annat arbete och boende från skolans personal.

Utsidan av den röda byggnaden London South Bank University
Ett av skolans campus

Därutöver finns universitetets Student Enterprise som inte bara handlar om att starta ett företag, utan om att känna igen möjligheter och få bästa möjliga start oavsett om man vill bli egen företagare eller arbeta för någon annan.

Som student på LSBU har man möjlighet till att pitcha sin egen affärsidé och genomföra denna till ett riktigt företag. Tävlingarnas prispotter varierar men det allra tyngsta priset består av £1000, ett kontor och en mentor som coachar. Alla studenter är också välkomna att ta del av föreläsningar, workshops, tävlingar, seminarier och övriga events inom entreprenörskap.

En vit dosa på väggen där du placerar ditt studentkort för att registrera din närvaro
Här registrerar du din närvaro på föreläsningarna

På skolans campus slogs jag av hur många olika utbildningar som faktiskt undervisas. Här samlas studenter som studerar alltifrån juridik, psykologi och ekonomi till media, arkitektur och ingenjör. Listan kan göras lång då universitetet erbjuder fler än 100 olika ämnesinriktningar på både Bachelor- och Masternivå. Kombinationen av olika inriktningar och över 130 olika nationaliteter gör miljön på skolan dynamisk och intressant.

Är du nyfiken på LSBU eller vill ha mer information om våra skolor? Kontakta gärna oss på Blueberry så hjälper vi dig att hitta rätt!

Maria

Previous Area Manager