Manly Beach – utforska stränderna i Sydney

Per Liestam, 29 jan, 2016

Det går inte att undvika det faktum att många som väljer att åka till Australien gör det för klimatet. Det är svårt att inte frestas av solen och värmen när man kommer från vårt kalla land i norr.

Förutom det finns det även något lockande i den avslappnade inställningen Australiensarna verkar ha till livet. Det är strandliv, surfande, gästvänlighet och BBQs med vänner mest hela tiden (i alla fall om man ska tro de som varit där på besök och sedan kommer hem för att berätta om det).

Sydney är en av städerna som lockar allra mest och det är inte svårt att förstå. Här finns den perfekta blandningen av stadsliv och strandliv och det är precis det vi ska kika närmare på i dag. Specifikt ett område – nämligen Manly.

Det sägs att området fick sitt namn på grund av ursprungsbefolkningen som, av Captain Arthur Philip, skrev i sina dokument om halvön att ”ursprungsbefolkningens självförtroende och manliga beteende fick mig att döpa denna plats till ’Manliga Bukten’.” dvs Manly Beach.

Manly ligger norr om Sydney och det tar 20-30 minuter med färja från Sydneys största hamn, beroende på vilken färja du väljer. Förutom själva stranden finns här också en shoppinggata med restaurangen, barer och affärer.

Det finns massor att göra i Manly. Här anordnas festivaler och man kan dyka med hajar, utforska närliggande nationalparker, lära sig surfa eller kanske bara snorkla. Många säger att Manly är som en helt annan värld jämfört med Sydney.

Vill du ta chansen att utforska Manly närmare kan vi rekommendera vår språkskola Navitas som ligger mitt på stranden. Läs en normalkurs, intensivkurs eller examenskurs med utsikt över Stilla Havet. Det låter väl inte helt fel?

Vill du veta mer om språkstudier i Manly, eller någon annanstans i Australien? Kontakta Steven på steven@blueberry.nu eller ring 08-408 884 90.

Spana in videon från Navitas Manly här nedan.

Per Liestam

Previous Marketing Manager