Mina favoritskolor utomlands

Per Liestam, 5 nov, 2010

När man jobbar dagligen med utlandsstudier är det lätt hänt att man drömmer sig bort och själv börjar fantisera om att åka utomlands och plugga, igen… Om jag kunde välja fritt och bara sticka iväg utan några tankar på kostnader, ledighet och andra praktiska saker, var skulle jag åka då?


New York Film Academy

Det första jag kommer att tänka på är att läsa en fyra veckors kurs i Acting for Film på New York Film Academy. Jag har alltid varit intresserad av drama och att få läsa det på en filmskola in världsklass låter som en riktig dröm. Här får man en professionell dramautbildning på vardagarna och på kvällar och helger medverkar man i filmstudenternas filmer. Det låter väldigt intensivt och lärorikt. Att man dessutom får bo och leva i the Big Apple under en månad gör ju inte det hela sämre.

Ett annat lockande alternativ i USA är San Diego State University. Det är ett av USAs vackraste universitet med ett härligt studentliv. Här skulle jag kunna läsa fyra valfria kurser under en termin som Study Abroad student. Kanske marknadsföring, foto, drama och webbutveckling. San Diego är en underbar stad där den levande stadskärnan ligger ca en halvtimmes spårvagnsfärd från universitetet. Här har man ett härligt klimat, många fina stränder i en säker och lagom stor stad. Jag har varit där i en knapp vecka och blev väldigt förtjust i staden. Jag tror det är svårt att inte bli förälskad i San Diego.

Fukuoka

Men det är inte bara USA som lockar. På senare år har jag, som så många andra, fått upp ögonen för Japan. Visst vore det häftigt att åka dit en längre tid och lära sig japanska i Japan. Vi har många bra skolor att välja emellan. Själv skulle jag nog välja språkskolan Genki i Fukuoka. Det är en mysig skola med små klasser så man får mycket lärartid. Fukuoka är dessutom en väldigt trevlig stad vid havet nere på Kyushu i södra Japan. Staden är ungefär lika stor som Stockholm. Här finns det mesta man behöver men avstånden är betydligt mindre än i Tokyo och andra större städer. Man kan bo på ett fräscht studentresidens några tunnelbanestationer från skolan och sedan promenera ned till stranden på eftermiddagarna.

När jag var yngre gjorde jag ett år som High School student i Pennsylvania i USA. Under min svenska lärarutbildning pluggade jag sedan engelska i London som är en av mina absoluta favoritstäder. Sedan jag började på Blueberry har jag pluggat tyska i Lindau och spanska i Malaga. Jag gillar verkligen de Tysktalande länderna som jag tycker är underskattade till både kultur och natur. Om jag skulle gått ut gymnasiet idag hade jag nog varit lockad av att utbilda mig inom hotell och turism på HIM i Montreux. En högklassig hotellskola med ett underbart läge vid alperna och Genevesjön i den fransktalande delen av Schweiz.

Var drömmer du om att studera? Hör av dig till oss på Blueberry så hjälper vi dig att göra verklighet av dina drömmar.

Per Liestam

Previous Marketing Manager