Mitt äventyr som student i New York

Per Liestam, 3 aug, 2016

Hej! Emilia heter jag och har precis kommit hem från en 3 veckors kurs i affärsengelska i New York. Under min vistelse i New York bodde jag i en lägenhet på midtown, endast ett kvarter från skolan och hade dessutom nära till ett gym där jag som student på Rennert hade möjlighet att teckna medlemskap månadsvis till ett rabatterat pris. Lägenheten delade jag med en tjej från Argentina vilket gav mig chansen att friska upp min spanska. Under veckorna hade jag 2 lektioner per dag varav en med en privat lärare och en i mindre grupp.


newyork2-300x200

Dagarna var fullspäckade med plugg men på kvällarna passade jag på att uppleva New York. Öppettider var aldrig ett problem i ”staden som aldrig sover” och att ta en shoppingtur kl 9 eller äta middag vid 11-12 en tisdag var inte alls konstigt. Första dagarna var det jobbigt att sova 4-5 h/dygn men det gick ändå fort att vänja sig, när det finns så mycket att se och uppleva är det svårt att lägga sig tidigt.

Till helgerna försökte jag alltid ha något planerat, en helg åkte jag till Washington och en annan åkte jag och min roommate till Conny Island Beach. Till någon som vill knyta kontakter, förbättra sin Engelska i professionella sammanhang och lära sig om affärskulturer i andra länder skulle jag helt klart rekommendera att göra samma resa som mig. Men om jag kunde ändra något hade jag ha åkt 5 veckor istället för 3, för att verkligen hinna landa och ta in vad en världsmetropol som New York har att erbjuda.

// Emilia

Per Liestam

Previous Marketing Manager