Mitt Chamonix

Per Liestam, 21 jan, 2011

Jag heter Karin och är Blueberrys nykläckta praktikant. Jag börjar närma mig en kandidatexamen i Media och Kommunikationsvetenskap och ska under tio veckor kombinera mitt intresse för språk och turism med kommunikation, lite av min drömpraktik faktiskt!

Att vara i en internationell miljö som denna får mig att tänka tillbaka på resor jag själv gjort, mer än en gång per dag. Ett av mina käraste resminnen är från den franska alpbyn Chamonix där jag spenderade två vintersäsonger. Jag kom dit med planen att hitta ett jobb på plats och det främsta, och enda, kriteriet var att det skulle ge mig mycket tid för skidåkning.

Jobb minus franska
Ett franskt brasseri behövde någon som kunde jobba i köket med allt från att göra förrätter till att diska, denna någon blev jag. Inget ont om gymnasiefranska men för mig räckte den bara en bit på vägen när det gällde att förstå och göra mig förstådd generellt och i köket på restaurangen. Om jag hade möjlighet att spola tillbaka och göra resan om igen skulle jag gå några veckors språkkurs i franska som det faktiskt finns möjlighet att göra i Chamonix. Det hade varit en klockren påbyggnad på min grundkunskap i språket vilket, kanske, skulle ha räddat mig från att bränna crème bruléen kväll efter kväll, eller i alla fall förstå varför jag brände den. Att ha haft privilegiet att vara i vykortsvackra Chamonix en hel säsong späckad av grym skidåkning, galen after-ski och möten som sent ska glömmas är värdefullt och har format mig till den jag är idag. Inte bara det att jag nu uppskattar en bra creme brulee men även att min kärlek till höga berg och skidåkning är starkare än någonsin.

Kom till Blueberrys spännande mässa om studier och arbete utomlands lördagen den 12 februari på Club Ambassadeur i Stockholm. Där kan du prata med Blueberrys kunniga personal och hitta ditt eget äventyr!

Per Liestam

Previous Marketing Manager