Ranking är en spännande fråga inom universitetssfären. Det är ofta väldigt viktigt för universitet runt om i världen att visa upp sin ranking för att bli attraktiva för studenter. Det är dock väldigt olika hur viktigt ranking är för olika nationaliteter. Sverige är faktiskt en av de länder där medborgarna är minst känsliga för ranking medan människor från länder som USA och Kina är väldigt fokuserade på att komma in på en högt rankad institution.

Vem gör vad?

De tre största rankinginstitut i världen är QS Rankings, THE Times Higher Education Ranking och ARWU. De tar på olika sätt upp faktorer som de menar är viktigast för ett framstående universitet. Men nu har det kommit en ny typ av ranking!

University Impact Rankings

Times Higher Education Ranking har som första institut nyligen skapat University Impact Rankings som tar upp andra parametrar än de rankingsystem som tidigare funnits. En spännande observation är att det inte nödvändigtvis är de klassiska högt rankade universiteten som toppar listan. Rankingen tar upp faktorer såsom hur väl universitetet bidrar till good health and well being, gender equality, decent work and economic growth, reduced inequalities, sustainable cities, climate action, peace och partnership to achieve goals med mera.

Blueberry presenterar topp 100!

Blueberry är stolta över att representera två av de tre högst rankade universiteten i världen men även många andra av Blueberry universitet hamnar i topp 100!

1 University of Auckland

3 University of British Columbia, med campus i Okanagan och Vancouver

13 University of Wollongong

16 Auckland University of Technology

34 Universitat Autònoma de Barcelona

42 Edith Cowan University

46 delad University of Queensland

46 delad Queensland University of Technology

50 De Montfort University

63 Macquarie University

82 RMIT University

 

Kontakta Blueberry om du vill ha hjälp att ansöka till någon av dessa universitet! Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med alla frågor du har!

Steven Engström

CEO