Hallå där alla nyfikna! Jag heter Alicia Muchowicz och är en stolt ny medarbetare hos Blueberry world wide. Att få arbeta med att förmedla utlandsstudier ligger mig varmt om hjärtat då jag själv valde att läsa min kandidatexamen inom International Tourism and Hospitality Management i London.


Det finns mycket att se och uppleva i London.
Det finns mycket att se och uppleva i London.

Under min studietid valde jag att hyra ett rum i ett kollektivt boende och jobbade extra i en bar, detta gjorde att jag fick massor av vänner från London utöver mina skolkamrater. Att hitta extra arbete i London är inte alls svårt men tyvärr oftast dåligt betalt. Jag rekommenderar att investera i en cykel, jag cyklade året runt och sparade massor av pengar på att inte köpa busskort. Låter det läskigt att cykla i London med vänstertrafik? Det är ingen fara, det finns cykelmotorvägar och även möjligheter till gratis kurser i hur man cyklar säkert i trafiken.

Precis som Isabel Dahlin nämnde i sitt blogginlägg när hon var ett nytt blåbär med London erfarenhet så är studie upplägget i England väldigt intensivt. Jag läste fyra kurser samtidigt och fick verkligen lära mig den riktiga innebörden av ”deadlines”. Blir inte skrämd av detta för London South Bank University erbjuder massor av gratis studiestöd och man får chansen att lära sig bra studieteknik för att utvecklas i sin roll som student.

London är en metropolstad med befolkning från all värdens hörn, vilket har resulterat i bl.a. fantastiskt urval av restauranger! Det är en stad som aldrig sover, konserter varje dag i veckan, knasiga konstutställningar och charmerande brittiska pubar med historia inpräglad i tapeterna. Jag älskar att secondhand fynda på Brick Lane, Portobello market, Broadway market och prova olika mumsiga delikatesser från Borough Market. Alla dessa markets är fantastiska ställen att spendera sina lediga dagar på.

Visst kan de regna periodvist i London, men somrarna är långa och vintrarna milda och korta.

Man vet aldrig när man snubblar över något spännande.
Man vet aldrig när man snubblar över något spännande.

Ha kul, res, upplev! Jag rekommenderar alla att studera utomlands. Förutom att man får chansen att bemästra ett annat språk, som i mitt fall blev engelska, så växer man upp som person. Att lämna sin hemmiljö, uppleva nya kulturer, gå på nya gator och träffa spännande människor gör att man kan förstår världen och sig själv lite bättre.

Knowledge is power!

Hör gärna av er till mig om ni vill veta lite mer om studier i London.

/ Alicia

Alicia Muchowicz