Nytt blåbär minns studietiden i USA

Stina Lindgren, 30 maj, 2011

Stina heter jag och är nyanställd här på Blueberry. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för att resa och uppleva nya kulturer . Efter studenten bestämde jag mig för att jag ville studera i USA och valet av skola blev Jacksonville University i Florida. Jag tog min Bachelors of Business Administration med inriktning på marknadsföring i maj 2010. Jag har även läst spanska i Valladolid, Spanien.


Graduation i USA

Jag åkte till USA för att studera och lära mig engelskabättre. Jag har såklart massa roliga minnen från min tid där och kommer fortfarande ihåg min första lektion. De jag hade pratat med på skolan sa alla att första dagen brukade vara mer som en introduktionsdag med genomgång av kursplaner, osv. När jag kom till min första lektion, som var i engelska, visade det sig att vi skulle börja med att ge en 7 minuter (inte mer, inte mindre) lång presentation om oss själva och svara på ett antal frågor inför klassen på ca 20-25 studenter. Självklart vart det jag (som troligen var mest nervös) som var först ut vid talarstolen. På lite halv-dålig engelska tog jag mig nervöst igenom de där 7 minuterna för att i efterhand inte minnas ett ord av vad jag pratat om. När jag ett par år senare ivrigt höll på med förberedelserna inför en 40 minuter lång presentation som skulle hållas inför en större publik, kom jag att tänka på min första skoldag. Först då slog det mig vad mycket roligt jag fått varit med om och hur mycket jag faktiskt hade lärt mig under min tid utomlands med allt vad det innebär.

Från min studietid har jag massvis av härliga minnen, oförglömliga upplevelser och fått vänner för livet. Att studera utomlands är det bästa jag gjort i mitt liv, därför känns det extra roligt att börja här på Blueberry.

/Stina Lindgren

Stina Lindgren