Nytt blåbär minns studietiden på Martin College i Australien

Per Liestam, 4 maj, 2012

Hej på er! Vera Giertz Harris heter jag och är Blueberrys nyaste medarbetare som bokningsadministratör. Mina resor har tagit mig till många olika destinationer men fyra återkommande som jag håller mycket kärt är Australien, Nya Zeeland, Italien och USA.


Jag på Coolangetta beach

Valet att studera utomlands

Mitt intresse för att studera utomlands hade byggts på under skoltiden och efter studenten var det inget som stoppade mig från att satsa på en utbildning utomlands. Nu var bara frågan vart? Vad, hade jag redan funderat ut – något med inriktning på turism, och gärna praktiskt lärande varvat med teoretiskt. Jag hittade till Blueberrys hemsida och fastnade ganska snart för Martin College, och deras diplom i Turism. Så då blev det alltså Australien med start hösten 2008 och jag sökte till skolan i Gold Coast (Surfers Paradise). Anledningen till att jag valde just Surfers Paradise var själva beskrivningen av livsstilen där och att skolan var lite mindre.

Boendet i Surfers Paradise

Boendet hade jag bokat för de första 16 dagarna, för att under den tiden leta efter ett permanent boende. Måste erkänna att jag var lite nervös på flyget ner, men min oro visade sig vara obefogad. Redan efter någon vecka hade jag pratat ihop mig med en brasiliansk klasskamrat och vi letade efter ett gemensamt boende. Vi nappade på en tidningsannons i den lokala tidningen, gick på visningen och vips så var vi inneboende på 30e våningen på Surfers Paradise Boulevard hos en helt underbar nya zeeländsk tjej. Lägenheten låg precis vid stranden, och till byggnaden hörde pool och trädgård, och med en 10 minuters promenad till skolan var det helt perfekt.

Utsikten från min lägenhet i Surfers Paradise

Martin College

Skolan i Surfers Paradise är liten och mysig, med engagerade lärare, alla var väldigt hjälpsamma om man behövde lösa något problem, och väldigt måna om att man skulle lyckas.  Det var blandat med självständiga uppgifter och grupparbeten så jag lärde snabbt känna nya människor, och lärarna var snabba på att följa upp det man gjort. Klasserna var ganska små vilket var skönt, och det var alltid blandat upplägg med fm/em lektioner. Mina business-kurser läste jag där, och sen var mina turismkurser förlagda i Brisbane. I början kände jag mig lite skeptisk till att behöva pendla, men skolan fixade det smidigt genom att stå för taxi till och från tågstationen i Gold Coast. Och, hade jag inte studerat även på Martin College i Brisbane så hade jag aldrig träffat på Elisabeth Pacey, min fantastiska lärare i turismkurserna.

Vacker natur nära Gold Coast

Skolan i Brisbane är lite större, och jag fick lära känna Brisbane närmare, med alla dess musikfestivaler och klubbar. Det händer alltid nått i Brisbane! Mitt absoluta favoritminne därifrån är en konsert med dj:n Armin van Buuren, där jag fick hans autograf.

På fritiden umgicks jag med vänner, både internationella och australiensare. Vi kunde vara på stranden och spela beachvolleyball, ta en biltur in i landet och vandra för att sedan ta ett dopp i en liten flod.

Jag kunde inte ha valt en bättre destination eller skola för att studera just turism, här finns allt från backpackers till lyxhotell, och en sådan stor blandning av människor.

Utelivet och strandlivet är de två stora i Surfers, och vilket liv sen! Att vakna upp, äta frukost med utsikt över havet, promenera till skolan och ha lektioner för att sedan spendera eftermiddagen på den vackra milslånga stranden, och sedan bara gå hem och byta om för att sedan dansa hela natten lång…

Per Liestam

Previous Marketing Manager