Nytt blåbär på språkresa till Cambridge

Per Liestam, 26 okt, 2009

Är precis hemkommen från en spännande språkkurs i Cambridge på skolan Cambridge Academy. Måste säga att första dagen var mycket omtumlande. Värdfamiljen, charmig och pratglad, visade sig vara skottar, vars starka brytning jag inte märkte i början. Deras hus ligger otroligt nära skolan, jag kan se byggnaden från mitt fönster. ”Det ska inte vara några problem att komma i tid på lektionerna, eller…?”, tänker jag.

Under första dagen i Cambridge händer det inte så mycket. Jag packar upp och går runt i området. Det är en typisk engelsk villastad, väldig lugn, med en och annan katt tittande på mig från köksfönstret.

Måndag kl. 9.00 befinner jag mig på utbildningsplatsen. Nu är det dags att bekanta sig med språkskolans introduktionsrutiner tillsammans med några andra nyinkomna studenter.
Jag hamnar i en riktigt internationell grupp. Vi försöker desperat erinra oss allt ordförråd gällande tema ”My profession is…”.  Det känns ändå bra, för lärarna är vänliga och kompetenta. Efter språktestet får jag ta reda på min språknivå och vilken grupp jag hamnar i.

Rundvisning i skolans lokaler står näst på tur. Jag inser snart att den verkligen behövs. Skolan ligger nämligen i ett k-märkt hus, där korridorerna liknar en labyrint och trapporna är mycket branta. Skolans personal är mycket noga med säkerheten och vi tittar på informationsfilm, med påföljande brandövning.

Efter lunchen åker alla nyinkomlingar till centrala Cambridge. Arkitekturen är fascinerande, staden andas historia i varje gatsten! Inte minst lika fascinerande är det antalet människor på gatorna! Det känns som att hela staden har tagit ledigt och gått ut för att njuta av det soliga vädret. Stämningen är mycket avkopplande.

Andra dagen på skolan börjar med intensiva studier. Vi går igenom uttalet, grammatik och ”fyller på” ordförrådet. På eftermiddagen är det inriktade lektioner, beroende på intressen. Jag kommer in på business classes. Här gäller det verkligen att ha koll på ekonomibegreppen. Andrew, vår lärare, står för mycket spännande och rolig undervisning. Resten av dagen går fort. Efter hemläxorna i study-centre väntar en traditionell middag med värdfamiljen. Besöket till lokala puben tillsammans med nya vänner är inplanerad därefter.

 

Anna på språkresa - besök i Stonehenge
Anna på språkresa - besök i Stonehenge

Tre veckor senare

Va, är det dags nu!? Så känner jag när jag ska packa resväskorna och säga hejdå till alla på skolan och min kära värdfamilj. Tiden gick fruktansvärt fort! Men så är det ju alltid när man har roligt…

Det är tråkigt att lämna Cambridge och alla vänner. Men innerst inne vet jag att jag har blivit en erfarenhet rikare. Och har definitivt förbättrat min engelska! Yes indeed!

Nu är det dags för nya äventyr som ny Area Manager på Blueberry.

Per Liestam

Previous Marketing Manager