På språkresa i Malaga

Per Liestam, 17 maj, 2016

Anna i Malaga
Anna i Malaga

Hejsan!
Mitt namn är Anna Persson och jag jobbar här på Blueberry med administration. Jag tänkte dela med mig utav en utav mina tidigare resor, språkresan jag gjorde till Málaga.

Resa är ett stort intresse jag har och jag finner en stor glädje i att få upptäcka nya platser och träffa nya människor, helt enkelt ta del av andra kulturer. Bara att vara i ett land och få uppleva kulturen genom att exempelvis prova lokal mat finner jag väldigt stort värde i (även om den inte alltid är jättegod..).

Det här var i gymnasiet och jag hade snart avslutat mitt andra år. Efter två års spanskastudier och funderingar på att fortsätta i 3an kände jag att jag saknade en del grunder inför den sista kursen, en språkkurs under sommaren kanske kunde förbereda mig bättre? Jag bestämde mig för att åka till Málaga, Spanien vilket är något jag inte ångrat en sekund!

Att läsa spanska i Spanien
Genom att jag fick vara i landet och ta del av den spanska kulturen samtidigt som jag lärde mig spanska gjorde att jag lärde mig otroligt mycket på den lilla tiden jag var där. Där fick jag också chansen att träffa många nya människor från många olika delar av världen.

Ett speciellt minne jag bär med mig ifrån resan var när vi åkte till Nerja för att dyka. Det var första gången jag dök ”på riktigt” (med dykardräkt, syrgasmask och hela kittet) och jag blev megaimponerad! Alla häftiga koraller och färgglada fiskar som simmande alldeles intill är en upplevelse jag sent glömmer. I väntan på övriga dykare gick vi till de intilliggande klipporna. Där där passade några på att sola medan vi som var lite tuffare dök från dessa relativt höga klippor, även om jag förstås var livrädd! Glömde solkräm gjorde jag också den dagen och fick då låna sololja från en lite mer härdad dansk kompis. Nog för att det fanns någon slags solskyddsfaktor i oljan men gissa om jag blev röd!

Malaga
Malaga

Jag bodde på ett residens precis intill Malaca Instituto, skolan jag gick på. På dagarna var det jättevarmt, ja, jag tror faktiskt jag hade kanonväder nästan varje dag under hela vistelsen! Mina nyvunna vänner och jag växlade mellan att ligga solandes vid poolen i solstolar och vid havet på sandstranden.

Effektiva och roliga lektioner
På eftermiddagarna hade vi spanskalektioner i mindre grupper, vilket var både mycket effektivare och roligare än lektionerna jag tidigare haft i Sverige.

Efter lektionerna gick vi ofta ut tillsammans på restauranger och åt, men ibland åt också vi på skolans restaurang/café som var betydligt billigare!

Med kvällsaktiviteter som att ta det lugnt på stranden, volleybollspel och nattbad, skiftat med mer intensiva utekvällar på någon utav stadens klubbar blev en perfekt blandning. Málaga´s uteliv var något utöver det vi är vana vid i Sverige. I Malaga går ingen hem före klockan fem, många håller till och med på ända till sju på morgonen. Kvällar vid stranden var skönt då emellanåt!

Ta chansen att studera eller jobba utomlands
Jag rekommenderar verkligen att ge sig ut och resa, vare sig det är språkkurs, universitetsstudier, volontärarbete eller jobb utomlands. Det är en väldigt värdefull erfarenhet och du kommer troligtvis ha otroligt roligt under tiden! För mig att investera i att lära sig eller förbättra ett språk tycker jag aldrig kan vara bortkastat, det är något du alltid kan få nytta utav! Språkresan jag åkte på blev dessutom ett minne för livet, där jag fick träffa människor från olika delar av världen som jag nu efteråt fortsatt att hålla kontakten med.

Läs mer om språkskolan Malaca Instituto i Malaga.

/Anna Persson

Per Liestam

Previous Marketing Manager