Plugga spanska i soliga Málaga

Per Liestam, 26 sep, 2012

Känner ni som jag nu när det svenska höstmörkret börjar göra sig påmint? Att ni helst skulle vilja lämna mörkret bakom er och bege er mot sydligare breddgrader? Varför då inte passa på åka nästan så långt söderut man kan komma i Europa och åka till soliga Málaga och plugga spanska?!

Poolen på Málaca Instituto. Så här tomt på folk är det inte efter lektionsslut…

I Málaga finns en av vår absolut mest populära och bästa spanskaskola, Malaca Instituto.  Det är en av Europas bästa språkskolor och är berömd för sin höga kvalitet. Förutom undervisning på högsta kvalitet så är det även en skola som sticker ut på flera sätt. Besöker man skolan så förstår man lätt varför (förutom att den har en pool på campus!). Skolan och dess personals engagemang känns i den positiva atmosfären man möter på Malaca Instituto och Glädjen hos lärarna och personalen smittar lätt av sig. Det kan helt enkelt inte bara vara den varma spanska solen som gör att många av dem redan har många år bakom sig på skolan utan det måste vara för att de trivs minst lika bra som skolans studenter och vill helst inte därifrån.

Nog om skolan. Málaga är som bekant den största staden på spanska solkusten och Spaniens femte största stad. Samtidigt är det också en solsäker stad med en 300 soldagar om året (!) och dagsmedeltemperaturen går normalt inte under 15 grader, inte ens under de kallaste vintermånaderna.

Gamla stan i Málaga kryllar av butiker, barer och resturanger där man lätt kan fastna till långt in på natten.

Trots sin storlek så känns Málaga som en genuin och spansk stad. Den andalusiska kulturen är mycket levande och står att finna nästan vart man än vänder sig. Vid mitt besök i staden tidigare i år slogs jag av hur staden verkligen levde upp på helgen. Även om spanjorer går ut mycket mer än vi svenskar också under vardagar så var det något speciellt jag mötte i staden. Det kändes som att varenda Málagabo hade begett sig ut på stan för att umgås och hela centrala Málaga myllrade av glada människor, gammal som ung. Det var lätt att dras med i denna positiva stämning och få kontakt med folk. Som spanskastudent är detta något av en angenäm situation; att få uppleva den levande spanska kulturen samtidigt som man förbättrar sin spanska!

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om att plugga spanska i Màlaga. Kommentera här på bloggen eller maila mig på erik@blueberry.nu.

Per Liestam

Previous Marketing Manager