Plugga tyska i en av Europas billigaste huvudstäder!

Per Liestam, 12 nov, 2013

Jag är precis hemkommen från min första resa till Tysklands fantastiska huvudstad Berlin och jag blev helt förälskad!  Det blev en hel del sightseeing då jag bland annat såg Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz och Brandenburger Tor och jag fick även tillfälle att besöka våra två språkskolor GLS och DID!

Ett av de fräscha rummen på GLS
Ett av de fräscha rummen på GLS

GLS ligger i hjärtat av Prenzlauer Berg, ungefär 2,5 km från Brandenburger Tor och 2 km från Alexanderplats.I början av 1900-talet var området väldigt fattigt och hamnade efter andra världskriget på den kommunistiska sidan av Berlin.  Området har dock sedan muren föll vuxit i popularitet och är nu ett trendigt område med massa mysiga caféer, restauranger och ”bier-gartens”. Skolan har ett stort campus-område och här blandas tyska och internationella studenter. Många väljer att bo i de fräscha rummen på campus och äter sedan frukost tillsammans varje morgon. På campus finns även en restaurang och ett flertal sällskapsrum där man kan spela pingis eller kolla på film. Vill du inte bo på campus så erbjuder GLS även boende i värdfamilj.

DID har ett toppenläge på lugn tvärgata mitt i stan. Området heter Stadt-Mitte och här finns allt från härliga restauranger, shopping, teatrar, caféer och barer. Skolan har femton klassrum på två våningar, dryckes- och snacksmaskiner och en jättemysig takterass. Väljer du att studera på DID så bor du oftast i värdfamilj, men det finns också möjlighet att boka delad lägenhet.

Båda skolorna erbjuder ett flertal olika kurser på olika nivåer och hur länge du vill studera och med vilken intensitetet väljer du själv. På GLS kan du som nybörjare starta varje måndag året runt och DID erbjuder nybörjarstarter en gång per månad. Båda skolorna erbjuder även möjlighet att läsa den examenförberedande kursen TestDAF om du är intresserad av att läsa på ett tyskt universitet.

Om du har valt standardkursen så hålls lektionerna vanligtvis på förmiddagen vilket innebär att du har möjlighet att utforska allt som Berlin har att erbjuda på eftermiddagarna. Skolorna erbjuder även ett flertal olika aktiviteter per vecka bland annat stadsvandringar, filmkvällar och museibesök. Dessa aktiviteter är det perfekta sättet att skaffa nya vänner och lära känna Berlins olika stadsdelar!

DIDs aktivitetsprogram
DIDs aktivitetsprogram
Per Liestam

Previous Marketing Manager