Vad gäller för studier i England till hösten?

Funderar du på att studera i England i höst? Det är inte försent att ansöka! Det går fortfarande bra att söka till flertalet universitet som vi erbjuder för att börja dina studier redan nu till hösten. Du kan exempelvis plugga i metropolen London eller i studentstäder som Leicester och Southampton. Vi erbjuder ett brett utbud av skolor med allt från traditionella universitet till sådana med kreativa utbildningar inom ex. musik, film, dans eller design.

Brexit kommer innebära vissa förändringar för studenter efter årsskiftet och det finns många fördelar att inte skjuta upp dina studieplaner till England. Varav några är dessa:

  • Från och med höstterminen läsåret 2021 kommer priserna höjas för EU studenter eftersom Storbritannien inte längre är en del av EU. Men om du börjar dina studier nu i höst eller under våren så påverkas du inte av den prishöjningen utan får behålla samma pris hela din utbildning.
  • Du har möjlighet att arbeta vid sidan av studierna utan begränsningar.
  • På samma sätt som tidigare kan du få CSN-lån och bidrag för att finansiera studierna. Om din utbildning slutar efter 2020 kan du fortfarande få studiemedel utefter samma villkor. Läs mer om hur CSN fungerar här.

Med andra ord fungerar alltså studier i England på samma sätt som tidigare under hela 2020. Trots Corona kommer utbildningar i England fortfarande hållas i höst, i vissa fall på ett lite annorlunda sätt än vanligt, men med samma kvalitet. Vissa utbildningar kommer vara på campus, andra online – eller en kombination av dem båda. Studenternas säkerhet och hälsa är självklart i fokus och oavsett vilken metod som används kommer den anpassas för att följa de rekommendationer som finns. Nedan kan du läsa mer om de skolor dit du fortfarande kan söka för studier i höst och hur undervisningen planeras ske.

studera utomlands i England, London, Regent's University, Big Ben, Westminster Abby,

Utbildningar på campus

Följande skolor planerar att i huvudsak hålla undervisning på plats på campus:

Institute of Contemporary Music Performance (ICMP)

På ICMP kan du läsa praktiska yrkesutbildningar inom musik och alla lärare har själva erfarenhet från branschen.  Campus ligger i London med närhet till den musikindustri som staden har att erbjuda. Du kan läsa både kortare och längre utbildningar ibland annat music performance, song writing och music business. Läs mer om ICMP här.

British & Irish Modern Music (BIMM)

BIMM är Europas ledande musikhögskolor och har moderna campus i London, Birmingham, Brighton, Bristol och Manchester. Skolan har även campus på Irland i natursköna Dublin. Några populära utbildningar på är song writing, music performance, music production och music business. Lärarna på BIMM är själva aktiva i musikbranschen och vet precis vad som krävs för att lyckas, de kan även hjälpa dig att knyta värdefulla kontakter i branschen. Bland skolans alumner kan man föga förvånande hitta ett flertal mycket välkända namn! Läs mer om BIMM här.

Met Film School

På Met Film School kan du lära dig allt som har med filmproduktion att göra av erfarna lärare i välkända Ealing Studios! Du kan läsa en kandidatexamen på två eller tre år och får en både teoretisk och praktisk utbildning. Som examensarbete får du till och med producera din egen film! Läs mer om Met Film School här. 

Arts University Bournemouth

Studera i vackra Bournemouth på Englands kust. Arts University är ledande inom creative arts och erbjuder utbildningar inom bland annat skådespeleri, arkitektur, fotografi och mode. Du kan både läsa kortare kurser på en eller två terminer, eller en treårig utbildning. Efter examen får hela 97 % jobb inom branschen. Läs mer om Arts University Bournemouth här. 

Arts University Bournemouth England

Blended undervisning

Denna metod är en blandning av studier online och på campus. Ett flexibelt sätt att lära sig på där du kommer ha vissa lektioner hemifrån och andra på plats på skolan. Du har fortfarande tillgång till bibliotek, studentboende och andra faciliteter på skolan även om utbildningen sker online.

Solent University

På Solent University studerar du mitt i studentstaden Southampton. Solent är ett nytänkande universitet och det finns ett stort urval av utbildningar som är moderna och aktuella inom flera områden. Southampton har ett rikt studentliv och London ligger bara 1 timme och 20 minuter bort med tåg. Läs mer om Solent University här. 

De Montfort University

De Montfort i Leicester inriktar sig på utbildningar inom kost och teknologi och är kända för sina program inom mode. De är högt rankade för kvalitén på lärare och 96 % av eleverna får jobb när dem tar examen. De Montfort erbjuder även studieresor, praktik och utbyten med andra universitet runt om i världen. Läs mer om De Montfort University här. 

London South Bank University

Plugga mitt i London på ett stort universitet med brett kursutbud. Här kan du välja att studera allt från business till ingenjör, möjligheterna är många! Utbildningarna har stort fokus på att förbereda sina studenter på arbetslivet, och lärarna är verksamma inom det ämne de undervisar. Läs mer om LSBU här. 

studera utomlnads i england, london, University of the arts london, UAL,

Är du osäker på vilken skola eller utbildning som är den rätta just för dig? Vi hjälper dig med gratis studierådgivning för att göra rätt val. Du får även hjälp kostnadsfritt genom hela ansökningsprocessen för att se till att ansökan går så smidigt som möjligt. Kontakta oss här!

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager