Sista rycket för sommaren…

Per Liestam, 26 aug, 2010

Jag har läst någonstans att augusti egentligen är en sommarmånad men just nu känns sommaren väldigt avlägsen. Man kan ju alltid hoppas att den kan tvinga sig tillbaka i alla fall i ett par dagar innan hösten får fullt fäste, men tyvärr verkar det inte så troligt. En annan sak som kommer med sommarens slut är ju att man måste bestämma sig för vad man ska göra i höst.

Inte alla kommer in på de utbildningarna som de önskat, och då är ju studier i utlandet ett bra alternativ. Det finns faktiskt fortfarande vissa skolor som tar emot anmälningar inför höstterminen. Jag skulle till exempel inte ha någonting emot att spendera vintern i Australien, vad sägs om en designkurs på Billy Blue College of Design i Sydney till exempel? Helt klart är i alla fall att Australien är betydligt trevligare under vintern än vad Sverige är. En annan skola i Australien som fortfarande tar emot ansökningar är Commercial Arts Training College (CATC). Även det är en designskola med bra rykte, och förutom Sydney så har de även skolor i Surfers Paradise, Brisbane och Melbourne.

Har man ingen lust att åka riktigt så långt så kanske det är bättre att hålla sig i Europa. Min absoluta favorit när det gäller storstäder i Europa är helt klart London. Jag erkänner att det kanske inte riktigt är för vädrets skull som man flyttar dit, men där finns ju så mycket annat! West London College tar fortfarande emot ansökningar till vissa sina utbildningar, till exempel inom Hotel Management och Tourism Management, som båda har startdatum 6/10. Så även om vädret är ungefär det samma som här hemma så kan man i alla fall hitta på en massa saker att göra om man är i London!

Skulle man vilja göra någonting annat är plugga på college eller universitet så är ju fördelen att väldigt få av våra språkkurser och volontärresor har specifika startdatum. Det betyder att man i princip kan åka när man vill, bara man har någorlunda framförhållning. Det kan ju faktiskt vara skönt att slippa skolbänken och ge sig ut på ett äventyr också. Vill man utforska världen samtidigt som man vill tjäna pengar så är våra arbetsprogram en bra idé. Till exempel så har vi ett nytt spännande arbetsprogram i Japan, där kan man snacka om att prova på någonting nytt.

Hur som helst så hoppas jag att ni som läser det här har planer för hösten eller kanske till och med för den kommande våren. Vintern blir bra mycket lättare att stå ut med då. Är det så att ni är i valet och kvalet så kan ni ju passa på att komma förbi och fika med oss när vi ger oss ut på Sverigeturné. Vi besöker Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Örebro och Umeå i september, se exakta datum och tider på vår hemsida. Och om ni föranmäler er så bjuder vi dessutom på latte och muffins! Det är bara att komma förbi, ta en fika och så erbjuder vi gratis rådgivning när det gäller vad ni vill göra i framtiden.

Hoppas vi ses ute i landet!

PS! Ni glömmer väl inte vår fototävling? Sista rycket nu…

Per Liestam

Previous Marketing Manager