Språkresa till Paris

Per Liestam, 23 mar, 2012

Idag har vi en gästbloggare på besök i vår Utlandsstudieblogg. Cechael läser just nu franska på skolan Eurocentres i Paris. Hon driver till vardags sin egna blogg, LifeinParis, men idag har hon gjort ett inlägg som vi kan publicera här hos oss. Ni får gärna ställa frågor i kommentarsfältet.

Cechael i Paris

Hej alla resesugna!

Till er som nu är där att ni väger om ni ska våga att åka iväg och studera utomlands. Det enda jag kan säga är, gör det!! Våga ge er iväg på det äventyr som ni så länge drömt om! Det är i alla fall precis det jag gjort. Och genom Blueberry så pluggar jag nu franska på Eurocentres i den fantastiska staden Paris. Min första vecka här i Paris är nu passerad och jag kan inte annat säga än att jag är helt förälskad i staden. Jag älskar att vara i ett helt främmande land för att lära mig ett helt nytt språk och jag får möjligheten att träffa nya människor från hela världen varje dag.

Utsikt från en bro

Måndag till fredag mellan 9-13 läser jag ju då nu franska på Eurocentres och den första veckan tycker jag har varit fantastisk och jag har lärt mig en hel del. Första dan var självklart sjukt nervös, gå till en främmande skola  med massa nya ansikten och dessutom inte vet om det var nån annan där som pratade samma språk som en själv. Men det är ju också det som va tjusningen med det hela. Och man blev verkligen jättebra omhändertagen av de som jobbade på skolan och de såg till att man hamnade i en klass där nivån för ens franska var lagom. Och på Eurocentres jobbar de mycket med att klasserna ska vara små men många, så i min klass är vi bara 8 stycken vilket jag tycker är väldigt bra för då får man verkligen den hjälp och uppmärksamhet man behöver. Sedan ligger huvudfokuset på att man ska lära sig kommunicera och det är ju precis det jag vill lära mig!!

Vår i härliga Paris

Det jag också var rädd för var att jag inte skulle träffa nån att hänga med, men redan första dagen började jag prata med tjejer från både Brasilien och Mexiko och alla är super snälla, så har redan hunnit gå på bio och äta lunch tillsammans. Och i helgen verkar det som att vi ska ge oss ut i Paris nattliv tillsammans!

Vill ni följa med och ser hur jag har det i Paris när jag springer till skolan på morgnarna med en Starbuckslatte i handen, äter glass efter skolan vid Seine, shoppar, tar mig runt för att se alla turistgrejer, sitter i parken och solar, festar, lär känna nya människor, pluggar ja helt enkelt njuter av livet och våren i Paris, så följ min blogg: ”LifeinParis”.

// Cechael

Per Liestam

Previous Marketing Manager