Språkskolor i London

Per Liestam, 18 jul, 2013

I våras åkte jag på en jobbresa till England. Då jag ansvarar för både ungdomar till England och studenter till London så spenderade jag jag även ett par dagar i världsmetropolen med röda bussar och vänliga själar.

London är en av mina absoluta favoritstäder. Jag gick högstadiet i London och under de 3 åren blev London mitt andra hem. Det finns alltid något att göra, även i störtregn. Se bara till att ALLTID ha med dig ett paraply!

Även fast det var ett par år sedan jag sist var i London, gick det snabbt att komma in i ”follow the flow” både vid övergångsställen och i tunnelbanan. Efter första dagarna behövde jag inte längre kolla på tunnelbanekartan och stanna var femte minut och blocka vägen för engelskmännen som susar fram i sina kostymer och breifväskor.

Jag hälsade på alla språkskolor förutom en som vi samarbetar med i London, och jag tänkte här sammanställa en liten guide och jämföra skolorna. Låt oss börja med EC 30+ Covent Garden.

Mitt i centrum i härliga Covent Garden dit både turister och locals beger sig för shopping, lyssna på livemusik eller bara strosa runt och njuta av lugnet i storstan. Språkskolan EC ligger på en liten och lummig gata ca 5 minuters promenadavstånd från Covent Gardens tunnelbanestation.

Skolan EC 30+ vid Covent Garden.
Skolan EC 30+ vid Covent Garden.

EC är en språkorganisation som finns på flera ställen över hela världen. Deras signaturfärg är orange vilket bara gör det hela ännu härligare.

Skolan ligger på två våningar och har många och fräscha klassrum som är ljudisolerade., vilket kan vara skönt om det är många klasser och studenter i skolan samtidigt. På övervåningen finns det datasal och ett café där du kan köpa dagens lunch, dricka och läsa tidningar. De allmänna utrymmena är mycket ljusa och skolan är också nyrenoverad.

EC30+ vänder sig till studenter som är just, 30+ . Skolans specifika inriktning mot deltagare som är 30+ är ett nytt koncept som EC började med i januari detta år.  Majoriteten av deltagare är mellan 30-40 år och kommer från hela världen. När jag var där och hälsade på hörde jag, förutom engelska även portugisiska, tyska, franska och till och med lite svenska.

Den här skolan är perfekt för dig som vill utveckla din engelska i en mogen och studiefokuserad miljö med närhet till bra shopping, restauranger och sevärdheter.

Språskolan IH Executive som jag tyvärr inte hade möjlighet att hälsa på ligger precis mittemot EC-skolan i Covent Garden.  IH London Executive Centre är specialinriktad mot engelskakurser för näringslivet med olika inriktningar.

Language in London är en superhärlig skola med mysiga klassrum och som EC i Convent Garden har skolan precis nyrenoverats.

Se bilder på skolans nya, fräscha utseende på skolans Facebooksida.

Jag och Angelisa utanför Language in London.
Jag och Angelisa utanför Language in London.

Skolan Language in London ligger ett stenkast från Oxford Street, i området Bloomsbury, nära tunnelbanestationen Tottenham Court Road och nära till flera av Londons sevärdheter så som Oxford Circus, Piccadilly Circus, Covent Garden m.m. Skolans personal är mycket trevliga och tillmötesgående. Skolan erbjuder ett par lite mer unika kurser, bland annat en som passar dig som gillar drama och kommunikation där du bland annat tränar på att utveckla din engelska genom presentationer, stå på scen m.m.  Kursen har utvecklats av och hålls tillsammans med RADA Enterprises som är en del av Royal Academy of Dramatic Arts. RADA är en av de bästa teaterskolorna i världen och har tränat skådespelare som Anthony Hopkins, Ralph Fiennes och Gemma Arterton.

Från Language in London promenerade jag längs med Oxford Street och svängde av mot vår tredje språkskola i London, LSI London Central. Skolan läge är perfekt då den ligger mit i smeten av centrala London med närhet till barer, kafeer, shopping, parker etc.

Det här är en stor språkskola på 6 våningar med både stora och små klassrum, två datasalar samt ett brett utbud av kurser som tex. Cambridge examenskurser och kurser i minigrupp.  Vill du hellre gå på en språkskola i ett lugnare område utanför centralaste delarna av London och med lite mer grönområde, har skolan ett annat campus, LSI Hampstead, vars skola är mindre och lite mer personlig med trevlig personal och en stor och härlig trädgård.

LSI Hampstead.
LSI Hampstead.

Sist men inte minst åkte jag till Lewisham, ca 10 minuter med tåg, sydväst om London. Här ligger språkskolan Twin i en massiv byggnad på två våningar med personal från olika delar i världen, som alla pratar engelska! Det som gör skolan unik är att de bland annat erbjuder terminskurser med ämnesstudier där du kan fokusera på ämnen så som business english, historia och politik, musik, foto m.m. Skolan erbjuder även ett populärt jobbförberedande program som passar dig som vill åka till London för att jobba, men som vill ha hjälp på traven med hur det faktiskt fungerar att jobba i London, hur ett engelskt CV ska vara uppbyggt etc. Detta jobbprogram kan du även kombinera med en språkkurs om du känner att du villa fräscha till din engelskakunskaper innan du beger dig ut i det engelska arbetslivet!

Känns det lite klarare över de olika skolorna i London? Eller gjorde mitt inlägg er mer förvirrade? Kika gärna på vår hemsida och läs lite om de olika språkskolorna och bilda din egna uppfattning.

Glad sommar!

Per Liestam

Previous Marketing Manager